Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

Lukašenko: Rusija i Belorusija nemaju mnogo prijatelja, moramo zajednički da odgovorimo na nove izazove

Lukašenko: Rusija i Belorusija nemaju mnogo prijatelja, moramo zajednički da odgovorimo na nove izazove
23.10.2020. god.

Situacija oko Saveza Rusije i Belorusije je složena, naše zemlje nemaju mnogo prijatelja, moramo zajednički da odgovorimo na nove izazove, izjavio je beloruski lider Aleksandar Lukašenko na sastanku sa direktorom ruske Spoljnoobaveštajne službe Sergejem Nariškinom.

„Nije tajna da će naš susret u ovom trenutku izazvati neku vrstu eksplozije u medijima, posebno na internetu. Mi i ne krijemo da je situacija koja nas okružuje složena, imam u vidu Savez dve države“, rekao je Lukašenko na početku razgovora, a prenela državna agencija „Belta“.

Beloruski predsednik je na sastanku sa Nariškinom naglasio da u svetu „izbezumljenom od pandemije“, Rusija i Belorusija imaju malo prijatelja, kao i da se svi interesuju za njih, na šta bi Moskva i Minsk trebalo da reaguju.

„U ovom sumanitom svetu, naročito izbezumljenom od pandemije i drugih stvari – nemamo mnogo prijatelja. Govorimo otvoreno, svi se interesuju za nas. Za Rusiju i Belorusiju. Trebalo bi da reagujemo“, rekao je beloruski lider na sastanku u Palati nezavisnosti.

On je takođe zahvalio šefu Spoljnoobaveštajne službe na informacijama, koje ruska obaveštajna služba „redovno prenosi“ beloruskim specijalnim službama i njemu samom.

Sa svoje strane, Nariškin je na sastanku u Minsku naglasio da specijalne službe Rusije i Belorusije mogu još mnogo toga da učine, kako bi osigurali interese dveju zemalja i zaštitile ih od pretnji koje nastaju.

„Uveren sam da specijalne službe mogu da urade još mnogo toga kako bi osigurale interese naših država i građana i kako bi ih zaštitili od onih pretnji koje periodično nastaju“, rekao je Nariškin predsedniku Belorusije, a prenela „Belta“.
Istovremeno, Nariškin je izrazio zahvalnost beloruskim kolegama za organizaciju sastanka kolegijuma specijalnih službi dve države u Minsku.

„Zahvaljujem našim kolegama na činjenici da se danas sastajemo ovde, ponovo održavamo zajednički sastanak kolegijuma naših specijalnih službi. Održavamo ga u teškom periodu“, rekao je on.
 


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © Press-služba Prezidenta Respubliki Belarusь/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Mađarski premijer Viktor Orban je izjavio da Evropa ne sme da podlegne uticaju mreže finansijera Džordža Soroša koja, kako kaže, godinama radi na pretvaranju Evrope u imigrantski kontinent.


Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan rekao je pred turskim parlamentom da će Turska, Rusija i Azerbejdžan biti garanti mira u Nagorno-Karabahu.

Predsednici Rusije i Turske, Vladimir Putin i Redžep Tajip Erdogan razgovarali su o situaciji u Nagornom Karabahu, Libiji i Siriji, saopštila je kancelarija turskog lidera.


  Kineska misija u Manili optužila je Sjedinjene Američke Države za "stvaranje haosa" u Aziji, objavljujući oštro saopštenje nakon što je američki savetnik za nacionalnu bezbednost podržao zemlje u regionu...

Predsednik Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je, učestvujući na onlajn Beogradskom ekonomskom forumu, da strateški prioritet i ključni fokus naše spoljne politike ostaje članstvo u EU, poručivši pritom...


Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Nebojša Stefanović istakao je prilikom susreta sa ambasadorom Kraljevine Holandije Žilom Pluhom, da naša zemlja nema aspiracije da postane članica NATO-a i...


Ostale novosti iz rubrike »