Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

Nemačka: Sankcije Rusije protiv Nemačke i Francuske neopravdane i neprimerene

Nemačka: Sankcije Rusije protiv Nemačke i Francuske neopravdane i neprimerene
14.11.2020. god.


Nemačka smatra "neopravdanim i neprimerenim" sankcije Rusije protiv Nemačke i Francuske zbog situacije sa ruskim opozicionim liderom Aleksejem Navaljnim, čime se „ruski problem“ prenosi na bilateralne odnose, rekao je predstavnik nemačke vlade Štefen Zajbert.

„Savezna vlada primila je k znanju izjave ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova. Da ponovo rezimiram: ruski državljanin na teritoriji Rusije bio je žrtva napada vojnim nervnim agensom. Upotreba takvog sredstva predstavlja ozbiljno kršenje sporazuma o zabrani hemijskog oružja čime se krši međunarodno pravo. Rusija ima sve što je potrebno za istraživanje zločina, a umesto toga, ruski ministar spoljnih poslova najavljuje sankcije stranim zvaničnicima. Takav korak je neopravdan i neprimeren“, rekao je Zajbert.


On smatra da takav potez predstavlja "zanemarivanje međunarodnih interesa u istrazi i ruski problem prenosi na bilateralne odnose" sa Nemačkom i Francuskom.


Ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je ranije da je Rusija uvela sankcije protiv određenog broja predstavnika Nemačke i Francuske u vezi sa situacijom sa Navaljnim i da će o njima uskoro obavestiti svoje evropske partnere.


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © RIA Novosti / Igorь Zarembo/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Teheran je poslao notu Sjedinjenim Američkim Državama u kojoj je upozorio na posledice ugnjetavanja iranskih diplomata, navodi se u saopštenju portparola Ministarstva spoljnih poslova Irana, Saida Hatibzadea.


Norveška je razočarana najavom Rusije o pokretanju procedura za povlačenje iz Sporazuma o otvorenom nebu i planira da sa ostalim učesnicima razgovara o mogućnosti očuvanja Sporazuma, izjavila je za...

Francuska žali zbog namere Ruske Federacije da se povuče iz Sporazuma o otvorenom nebu i nada se da će Moskva preispitati ovu odluku, rekao je portparol francuskog Ministarstva spoljnih...


Pet evropskih država pridružilo se sankcijama Evropske unije Belorusiji, saopštio je Savet EU. „Zemlje-kandidati: Republ

Sjedinjene Američke Države uvele su sankcije kompanijama u Iranu, Kini i Ujedinjenim Arapskim Emiratima zbog poslovanja s brodskim linijama Islamske Republike Iran i tri iranska entiteta "zbog širenja konvencionalnog...


Ministarstvo spoljnih poslova Nemačke nazvalo je najavu Rusije o početku priprema za povlačenje iz Sporazuma o otvorenom nebu „ozbiljnim udarcem na globalnu arhitekturu kontrole naoružanja“.


Ostale novosti iz rubrike »