Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

Lukašenko: Na vojnom i ekonomskom planu Rusija je za Belorusiju nezamenjiva

Lukašenko: Na vojnom i ekonomskom planu Rusija je za Belorusiju nezamenjiva
14.11.2020. god.


Na vojnom i ekonomskom planu Rusija je za Belorusiju nezamenljiva, rekao je predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko.


„Ako uzmemo ekonomiju, vojna pitanja, politička, diplomatiju i drugo, za Rusiju zamene nema. I zato kako god da okreneš, bez Rusije će nam biti veoma teško“, rekao je Lukašenko u intervjuu ruskim i stranim medijima, čiji je deo emitovao ruski Prvi kanal.
Beloruski lider je istakao da nikada nije izdao belorusko-ruske interese i da se Belorusija nikada nije okrenula od Rusije.

Takođe je dodao da su ga optuživali za koketiranje sa Zapadom, i za to da je pokušavao da „sedi na dve stolice“.

„Ja to nikada nisam radio. Kakav je Lukašenko imao odnos prema Rusiji, takav ima i sada. Nikada nisam izdao naše interese, belorusko-ruske, nikada nisam izdao poštenog i pouzdanog ruskog političara – predsednika, ni Jeljcina, ni Putina, i nikada to neću uraditi“, poručio je Lukašenko.

Lukašenko je rekao da Zapad s njim ne može ništa uraditi, jer je odan narodu.

„Zapad odavno ne zna šta da radi sa Lukašenkom. Uvek pokušavaju da sa mnom nešto urade. Ne treba – ni sa Lukašenkom, ni sa predsednikom Rusije, ni sa sadašnjim ni bivšim predsednikom Kazahstana, ni sa predsednikom Moldavije, čak ni sa predsednikom Ukrajine. Nas je izabrao narod, i on će nešto učiniti sa nama“, rekao je Lukašenko.

 


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © belta.by/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Teheran je poslao notu Sjedinjenim Američkim Državama u kojoj je upozorio na posledice ugnjetavanja iranskih diplomata, navodi se u saopštenju portparola Ministarstva spoljnih poslova Irana, Saida Hatibzadea.


Norveška je razočarana najavom Rusije o pokretanju procedura za povlačenje iz Sporazuma o otvorenom nebu i planira da sa ostalim učesnicima razgovara o mogućnosti očuvanja Sporazuma, izjavila je za...

Francuska žali zbog namere Ruske Federacije da se povuče iz Sporazuma o otvorenom nebu i nada se da će Moskva preispitati ovu odluku, rekao je portparol francuskog Ministarstva spoljnih...


Pet evropskih država pridružilo se sankcijama Evropske unije Belorusiji, saopštio je Savet EU. „Zemlje-kandidati: Republ

Sjedinjene Američke Države uvele su sankcije kompanijama u Iranu, Kini i Ujedinjenim Arapskim Emiratima zbog poslovanja s brodskim linijama Islamske Republike Iran i tri iranska entiteta "zbog širenja konvencionalnog...


Ministarstvo spoljnih poslova Nemačke nazvalo je najavu Rusije o početku priprema za povlačenje iz Sporazuma o otvorenom nebu „ozbiljnim udarcem na globalnu arhitekturu kontrole naoružanja“.


Ostale novosti iz rubrike »