Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

KOLONIZACIJA: Kragujevac dao saglasnost da migranti dobijaju seoska domaćinstva u Šumadiji!

KOLONIZACIJA: Kragujevac dao saglasnost da migranti dobijaju seoska domaćinstva u Šumadiji!
02.10.2018. god.
Gradsko veće Kragujevca dalo je saglasnost za potpisivanje dva Memoranduma o razumevanju između grada i Danskog saveta za izbeglice.

Cilj projekta podrška stambenim rešenjima migranata u Srbiji je poboljšanje uslova povratnicima iz procesa readmisije u Srbiji, kroz davanje stanova i pomoć za dizanje ekonomskog standarda života migranata.

 
Projektom je predviđeno davanje šest seoskih domaćinstava migrantima, uz obezbeđenje građevinskog materijala za renoviranje ili nameštaja, izgradnja četiri montažna objekta, uz obezbeđenje osnovnog nameštaja i bele tehnike, dodela paketa građevinskog materijala za 11 individualnih kuća i dodela sedam ekonomskih paketa obuke za poslovno planiranje i stručno usavršavanje.
 
Izbor korisnika vršice Zajednička komisija, a rok za realizaciju je 28. februar 2020. godine. Odabrani korisnici ostvariće pravo na nepokretnost i moći će da se upišu kao vlasnici u katastru nepokretnosti.


  • Izvor
  • Fonet/Dnevna Gazeta


Komentara (1) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE


Problem u koji je zapala stanogradnja u Srbskoj dovoljno ilustruju i pojedini slučajevi raskidanja već potpisanih ugovora gdje su investitori u obavezi da kupcima vrate novac.

Balkan je pun prelepih gradova, planina, pa i morskih destinacija, koje su uz balkanske gradove, turistički sve popularnije i sve poznatije širom planete. Cijena nekretnina na Balkanu najviše zavisi...


Srbija bi sa slučajem otimanja privatnog vlasništva vrijednog milijarde evra mogla pred Ujedinjene nacije i Evropsku uniju.

Na teritoriji cijele Republike Srpske tokom 2017. godine prometovano je nekretnina, zemljišta i drugih nepokretnosti u ukupnoj vrijednosti 483.750.934 KM, a cijena najskuplje prometovanog stana iznosila je 631.000 KM,...Ostale novosti iz rubrike »