autoBerza.biz
Početna stranica > Novosti

Vozači molimo za oprez, drugo školsko polugodište je počelo!!!!

24.01.2019. god.
Dragi vozači molimo Vas za oprez, novo školsko polugodište je počelo zbog čega će na našim putevima biti veliki broj školaraca. Od svih a posebno od vozača očekuje se pojačan oprez u vožnji a naročito u blizini škola, vrtića, na putevima u naseljima koji vode u smjeru škola.

Djeca su kategorija ranjivih učesnika u saobraćaju, jer u toj dobi djeca tek razvijaju svoje vještine i pravila za bezbjedno kretanje u saobraćaju. S obzirom na takvu činjenicu, greške djece dok se kreću su neminovne.

Pozivamo i roditelje da djecu uče o pravilnom ponašanju u saobraćaju, da prilikom dovoženja djece u vrtić ili školu ne ugrožavaju drugu djecu koja dolaze pješice, te da parkiraju na propisanom i označenom mjestu, kao i da ne zaborave da je korištenje pojasa i autosjedalica u Republici Srbskoj obavezno.

Djeca koja do škole idu pješice trebali bi da na svojim torbama ili vidljivim djelovima odjeće imaju nešto fluroscentno kako bi ih vozači prilikom smanjene vidljivosti u ovim zimskim danima lako uočavali.

Saobraćajne nezgode sa pješacima su jedan od vodećih uzroka smrti i nenamjernih povreda djece uzrasta od pet do devet godina.

Svoj djeci, roditeljima i nastavnicima želimo sretne i bezbjedne dane u novom školskom pologodištu.

 

 

   • Izvor
  • Nova zvezdana staza
  • / absrs.org


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Ostale novosti iz rubrike »