autoBerza.biz
Početna stranica > Novosti

Tesla gradi najveću svetsku fabriku baterija - u Kini

Tesla gradi najveću svetsku fabriku baterija - u Kini
24.08.2019. god.
Tesla je lider na polju električnih automobila, ali i baterija koje se koriste u automobilima, industriji i domaćinstvima. Tesla takođe proizvodi sisteme solarnih panela koji pune baterije, pa jedno domaćinstvo može biti van mreže i po nedelju dana (off-the-grid).
Ipak, veliki zahtevi kupaca za baterijama znače i veliku fabriku. Zapravo, najveću na svetu. Tesla je u saradnji sa Južnokorejskim  LG Chemical  već dobro odmakao u izgradnji "Giga-fabrike" nedaleko od Šangaja.
 
Baterije iz ove fabrike će prvenstveno biti korišćene za Tesla 3 modele, kao i dolazeći Model Y. Takođe, proizvodiće i baterije za GM i Volvo.
 
Tesla planira i da u ovoj fabrici od iduće godine počne da sklapa svoje polu-gotove automobile, imajući u vidu da je potražnja za električnim automobilima u Kini ogromna, mnogo veća od ponude proizvođača.
 
Ivan Trajković 
 

 

Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

U svetu automobila kao da nema granica. Ljubitelji super automobila znaju da cene nekih primeraka Ferarija i Paganija mogu koštati nekoliko miliona eura. Ipak, Bugatti je pomerio granice.

Ostale novosti iz rubrike »