booking.com
Početna stranica > Novosti

Potpredsednik Bundestaga: Moskva i Berlin treba da postignu međusobno razumevanje

Potpredsednik Bundestaga: Moskva i Berlin treba da postignu međusobno razumevanje
09.08.2019. god.


Ujedinjenje Nemačke se ne bi desilo bez Rusije, izjavio je potpredsednik Bundestaga Volfgang Kubiki u intervjuu za televiziju ZDF, komentarišući ankete da se većina stanovnika istočne Nemačke, njih 60 odsto, zalaže za slabljenje antiruskih sankcija, a na zapadu samo 30 odsto.

Prema Kubikijevim rečima, građani nekadašnje Istočne Nemačke dobro znaju doprinos Rusije za ujedinjenje Nemačke.


On je naglasio da u odnosu bivših građana Nemačke prema Rusiji postoji i emotivna strana: u to vreme u Istočnoj Nemačkoj Rusi i Nemci su bili vrlo bliski.

„Za razliku od onih koji su živeli na Zapadu, koji su se držali po strani, razumeli su kakvu štetu je Nemačka nanela Rusiji, kako u Prvom tako i u Drugom svetskom ratu“, nastavio je potpredsednik Bundestaga.

On je dodao da Moskva i Berlin treba da postignu međusobno razumevanje.

Trećeg oktobra 1990. godine zvanično je ujedinjena Nemačka. U novembru ove godine obeležava se 30 godina od pada Berlinskog zida, koji je faktički značio ujedinjenje te zemlje.


  • Izvor
  • foto: © RIA Novosti/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Potpuni nuklearni rat između Sjedinjenih Američkih Država i Rusije doveo bi do početka mračne i hladne zime koja bi trajala oko deset godina. Takve zaključke, kako piše "Dejli mejl",...


Rusija je proglasila Atlantski savet „nepoželjnom“ organizacijom i zabranila njen rad

Uništena Republika Srbska Krajina, razorena Republika Srbska, razorena SR Jugoslavija, oteto Kosovo...


Predsednik Komisije za utvrđivanje posledica NATO bombardovanja Darko Laketić naveo je da je tokom bombardovanja došlo do kontaminacije piralenom sliva Lepenice od Kragujevca do ušća u Veliku Moravu. Istakao...

Bivši sovjetski lider Mihail Gorbačov žali zbog povlačenja SAD iz Sporazuma o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa, koji je svojevremeno potpisao sa američkim kolegom Ronaldom Reganom, rekavši da...


NATO i avganistanske snage usmrtile su više civila u Avganistanu nego talibanski pobunjenici i drugi ekstremisti zajedno.


Ostale novosti iz rubrike »