BitLab hosting
Početna stranica > Novosti

Kristijan Kaš: CIA sabotirala istragu terorističkog napada na autobus „Niš ekspresa“ 2001. godine

Kristijan Kaš: CIA sabotirala istragu terorističkog napada na autobus „Niš ekspresa“ 2001. godine
17.02.2021. god.


Bivši oficir Kfora i novinar Kristijan Kaš rekao je da se i danas jasno seća događaja kada je u terorističkom napadu na autobus „Niš ekspresa“ u Livadicama kod Podujeva, 2001. godine, ubijeno 12, a ranjeno 43 Srba, dodajući da se nada da će odgovorni za taj zločin biti izvedeni pred sud.


„Najvažnije je da se na današnji dan setimo malog Danila i ostalih 11 žrtava koje je Fljorim Ejupi ubio. Vreme je da pozovemo Vladu Srbije da svaki put kada njeni predstavnici idu na međunarodne konferencije pomenu i ove žrtve, da oni znaju da nismo zaboravili ovaj zločin. Albanski teroristi su čekali sa improvizovanom eksplozivnom napravom van Podujeva, na prelazu Merdare. Bomba je ubila 12 ljudi, uključujući i malog Danila koji je imao dve godine, kao i njegovog oca i majku. Ja sam stigao na mesto napada sat i po posle eksplozije. I danas se sećam mirisa izgorelih tela. Tog dana sam radio kao novinar. Bilo je to strašno iskustvo za mene“, rekao je Kaš za Kosovo onlajn.

On je ponovio svoje ranije tvrdnje, koje je dobio potvrdu od glavnog istražitelja Unmika Džoa Mekalistera, da je CIA sabotirala istragu terorističkog napada na autobus „Niš ekspresa“ 2001.

Kaš je dodao da je člana OVK Fljorima Ejupija, optuženog za napad na taj autobus CIA pustila iz baze Bondstil.

„Strašno je što je Fljorim Ejupi na slobodi. Bio je osuđen na 40 godina, ali je oslobođen. Kad čovek radi sa CIA onda pravni sistem ne vredi ništa“, rekao je Kaš.

Prema njegovim rečima, postoje pouzdani dokazi koji ukazuju da je Ejupi bio odgovoran za taj napad. Takođe, postoje dokazi, kako je naveo, da je Ejupi bio sredstvo CIA da se destabilizuje Srbija.

On kaže da je general-potpukovnika Torstena Skijakera, koji je u to vreme bio komandant Kfora, pitao da li je znao za ulogu koju je CIA imala u ovom slučaju.


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: Snimak ekrana / Jutjub / rtv kim/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Zašto se neki genocidi neprestano pamte, dok se drugi bacaju na smeće istorije? U emisiji „Zaboravljeni genocidi: Greh tišine“, koja će se emitovati 23. aprila, RT postavlja ova i...


PROMOCIJA knjige \"Zapisi balkanista\", koju je objavio \"Službeni glasnik\", bila je prilika i da se u Skupštini grada govori i o odnosima na Balkanu i srbsko-ruskim odnosima.

Završetak "Severnog toka 2" koštaće Kijev milijarde dolara, ukidanjem oslanjanja Rusije na Ukrajinu za transport gasa, i zato mora biti zaustavljen, rekao je zamenik ukrajinskog premijera Alekse Reznikov.


Povodom osam decenija od Aprilskog rata i malo poznate činjenice da je istog tog 6. aprila Kraljevska avijacija bombardovala Treći rajh, odnosno ciljeve u Austriji, a potom u Mađarskoj,...

Komentari senatora i deputata o saopštenjima NATO-a i Kijeva


Ako je verovati bivšoj tužiteljki Haškog tribunala, sudbina Slobodana Milošević zapečaćena je u Luganu skoro godinu dana pre njegovog formalnog prebacivanja u Hag.


Ostale novosti iz rubrike »