BitLab hosting
Početna stranica > Novosti

Kršljanin Swebeloruskom saboru: Srbi i Belorusi nisu u istoj državi, ali imaju istu sudbinu

17.02.2021. god.
* Nalazimo se na prvoj liniji, i kada zapadni zlotvori pokušavaju da unište istinsku čovekoljubivu civilizaciju i njen najkrupniji deo – Rusiju, oni najpre pokušavaju da unište nas. Oni imaju samo dva pravca za napad: zapadni, preko Belorusije, i jugozapadni, preko Srbije * Večni i nezaboravni simbol našeg bratstva postala je činjenica da je Aleksandar Grigorjevič Lukašenko bio jedini šef države, koji je posetio Srbiju za vreme vojne agresije NATO. Tada je i Srbija poželela da se priključi Savezu Belorusije i Rusije
       
       Poštovani Aleksandre Grigorjeviču,

       Poštovana braćo i sestre, prijatelji, drugovi,

       Srbi i Belorusi nikada nisu živeli u istoj državi, ali imaju zajedničku sudbinu. Nalazimo se na prvoj liniji, i kada zapadni zlotvori pokušavaju da unište istinsku čovekoljubivu civilizaciju i njen najkrupniji deo – Rusiju, oni najpre pokušavaju da unište nas. Oni imaju samo dva pravca za napad: zapadni, preko Belorusije, i jugozapadni, preko Srbije. Spremnost na žrtvu i heroizam, pokazali smo mnogo puta. Poslednji put, 90-ih, naš otpor je pomogao Rusiji da se osvesti i stane na noge. Ona danas, zajedno sa Kinom, predvodi novi svet. Pravac udara je tada bio jugoistočni, a večni i nezaboravni simbol našeg bratstva postala je činjenica da je Aleksandar Grigorjevič Lukašenko bio jedini šef države, koji je posetio Srbiju za vreme vojne agresije NATO. Tada je i Srbija poželela da se priključi Savezu Belorusije i Rusije.

       Tokom našeg desetogodišnjeg otpora, gotovo da nije bilo pomoći Rusije, koja je sama tada bila na kolenima, pa su nas na kraju privremeno pobedili – „obojenom revolucijom“ 2000. godine. Za 12 godina „blagodeti zapadne demokratije“ su u našoj maloj zemlji gotovo uništile privredu, vojsku, obrazovanje i kulturu, a beda je odnela živote pola miliona ljudi.

       Mi zbog toga još hramamo, ali se veoma brzo obnavljamo, jer ponovo imamo predsednika, koji je na prvo mesto stavio svoj narod, i jer imamo snažne prijatelje – i Rusiju, i Belorusiju, i Kinu. A prolaziti kroz košmar zapadnih obmana, ne bih ni neprijatelju savetovao.

       Kao i svuda, na Zapadu postoje i dobre ideje i velika dostignuća, ali tamo postoje i dvostruki standardi i megakriminalna oligarhija – „vladari iz senke“, koji stolećima čuvaju svoju vlast i nekažnjenost, delujući po principu „zavadi pa vladaj“ i šireći laž da je zverska konfliktnost – u prirodi čoveka. Ali sada je tome kraj. Pre svega zato što su se čovekoljublje, uzajamna pomoć i naučni pristup organizaciji države i društva, pokazali kao efikasniji. Postati sada žrtva zapadne subverzije i propagande, bilo bi gore od samoubistva. A vama i nama je suđeno da činimo podvige.

       I zato, dragi prijatelji, od vas očekujem da tu gde ste zaustavili razbijanje SSSR i njegovih dostignuća, gde ste pokazali da je moguće ne samo obnoviti porušeno, nego ostvariti još veća dostignuća, da tu načinite nove odlučne korake ka integraciji, započetoj pre više od 20 godina, ka jačanju saborne demokratije i socijalno orijentisane države, jednom rečju – ka trijumfu naše pravoslavne slovenske civilizacije.

       Samim tim, vi ćete stvoriti inspiraciju za sve nas, oslonac za novi svet koji se rađa i lek za narode koji stradaju od zapadne oligarhije.

       Želim vam potpuni uspeh!

                                                             Vladimir Kršljanin, ambasador SRJ,

                                                                    predsednik Pokreta za Srbiju,

                                                                     predsednik Srbskog odeljenja

                                                                 Međunarodne Slovenske akademije,

                                                                   sekretar Međunarodnog komiteta

                                                                           «Slobodan Milošević»
 


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: pokretzasrbiju.org/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Zašto se neki genocidi neprestano pamte, dok se drugi bacaju na smeće istorije? U emisiji „Zaboravljeni genocidi: Greh tišine“, koja će se emitovati 23. aprila, RT postavlja ova i...


PROMOCIJA knjige \"Zapisi balkanista\", koju je objavio \"Službeni glasnik\", bila je prilika i da se u Skupštini grada govori i o odnosima na Balkanu i srbsko-ruskim odnosima.

Završetak "Severnog toka 2" koštaće Kijev milijarde dolara, ukidanjem oslanjanja Rusije na Ukrajinu za transport gasa, i zato mora biti zaustavljen, rekao je zamenik ukrajinskog premijera Alekse Reznikov.


Povodom osam decenija od Aprilskog rata i malo poznate činjenice da je istog tog 6. aprila Kraljevska avijacija bombardovala Treći rajh, odnosno ciljeve u Austriji, a potom u Mađarskoj,...

Komentari senatora i deputata o saopštenjima NATO-a i Kijeva


Ako je verovati bivšoj tužiteljki Haškog tribunala, sudbina Slobodana Milošević zapečaćena je u Luganu skoro godinu dana pre njegovog formalnog prebacivanja u Hag.


Ostale novosti iz rubrike »