booking.com
Početna stranica > Novosti

Zaharova: Sudeći po aktivnosti vojnih delegacija SAD radi se na detaljnom osiguranju smene vlasti u Venecueli

Zaharova: Sudeći po aktivnosti vojnih delegacija SAD radi se na detaljnom osiguranju smene vlasti u Venecueli
07.02.2019. god.


SAD podstiču vojnike Venecuele na zločine, obećavajući im amnestiju za izdaju vlasti zemlje, izjavila je portparol Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

„Vašington ide do direktnih pretnji sankcijama venecuelanskoj vojsci koji ostaju verni zakonitoj vladi. Tj, to nije ništa drugo nego već novo viđenje koncepcije ’štapa i šargarepe’. Sa jedne strane, određuju se potencijalne kazne, dok sa druge pokazuju potencijalne nagrade“, navela je ona.

Ona je dodala da SAD rade na izradi scenarija vojne smene vlasti u Venecueli.„Kako javljaju mediji, u pograničnom području Venecuele sa Kolumbijom, koju je nedavno posetio visoki američki vojni zvaničnik, pravi se jedinstveni komandni centar takozvane humanitarne operacije, koji je u stvari jednostvano humanitarna intervencija“, izjavila je ona. 

„Sudeći po aktivnosti američkih vojnih delegacija, koje su bukvalno preplavile region u poslednje vreme, radi se na detaljnoj izradi pitanja svestranog, logističkog osiguranja smene vlasti vojnom opcijom. Ovde nema ničeg u vezi sa demokratijom, niko ne pokušava da je vrati, ne pokušavaju da smene vlast u Venecueli“, dodala je Zaharova.  


  • Izvor
  • / vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE


Savez Srba iz Crne Gore, sa sjedištem u Beogradu, nije politička organizacija, već želimo da budemo pokretačka snaga Srba u Crnoj Gori i rasejanju, kako bi junački srbski narod...

Srbija nije uradila baš ništa da bi izazvala i opravdala NATO agresiju. Zato nas i boli kada čujemo one izjave, date kao preko volje, kako žale za civilnim žrtvama...


Predsednik Rusije Vladimir Putin neće čestitati novom ukrajinskom lideru Vladimiru Zelenskom inauguraciju, već prve uspehe u rešavanju sukoba u Donbasu i poboljšanju odnosa između Rusije i Ukrajine, izjavio je...Ostale novosti iz rubrike »