booking.com
Početna stranica > Novosti

Državna duma usvojila zakon koji zabranjuje vojnicima da objavljuju informacije o svojoj službi

Državna duma usvojila zakon koji zabranjuje vojnicima da objavljuju informacije o svojoj službi
19.02.2019. god.


Državna duma je usvojila zakon koji zabranjuje vojnicima da objavljuju u medijima informacije o svojoj službi.


Autori inicijative su naglasili da vojnici predstavljaju mete specijalnih službi drugih država, kao i terorističkih i ekstremističkih organizacija.

Zakon zabranjuje objavljivanje informacija u medijima i na internetu, uključujuće i fotografije, video-snimke i podatke o lokaciji, što može da dovede do otkrivanja podataka u kojem rodu služe, detalje službe i mesta dislokacije.

Takođe se zabranjuje objavljivanje vojnicima koji su pozvani na službu. U ovom slučaju, mera ne utiče na vojsku, čije dužnosti uključuju širenje informacija koje se provode na propisani način.

Osim toga, vojsci neće biti dozvoljeno da ponese sa sobom bilo koje uređaje koji koriste internet i koji mogu prenositi fotografije i video zapise, kao i podatke o geolokaciji.
Kako je primetio šef Odbora za odbranu Dume Vladimir Šamanov, dokument ima za cilj da obezbedi i ličnu bezbednost vojnika i vojske u celini.  • Izvor
  • foto: © RIA Novosti / Vladimir Astapkovič/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE


Savez Srba iz Crne Gore, sa sjedištem u Beogradu, nije politička organizacija, već želimo da budemo pokretačka snaga Srba u Crnoj Gori i rasejanju, kako bi junački srbski narod...

Srbija nije uradila baš ništa da bi izazvala i opravdala NATO agresiju. Zato nas i boli kada čujemo one izjave, date kao preko volje, kako žale za civilnim žrtvama...


Predsednik Rusije Vladimir Putin neće čestitati novom ukrajinskom lideru Vladimiru Zelenskom inauguraciju, već prve uspehe u rešavanju sukoba u Donbasu i poboljšanju odnosa između Rusije i Ukrajine, izjavio je...Ostale novosti iz rubrike »