booking.com
Početna stranica > Novosti

Međunarodna konferencija „Besmrtni puk“ 25. septembra u Beogradu

Međunarodna konferencija „Besmrtni puk“ 25. septembra u Beogradu
01.09.2019. god.


Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević je sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Bocan-Harčenkom razgovarao o organizaciji predstojeće međunarodne konferencije „Besmrtni puk“, koja će se održati 25. septembra u Beogradu, po prvi put van granica Rusije.


Međunarodna konferencija „Besmrtni puk“, koja se u glavnom gradu organizuje na inicijativu Ministarstva i Izvršnog odbora „Besmrtnog puka“ iz Rusije, okupiće sve koordinatore „Besmrtnog puka“ iz celog sveta i veliki broj visokih zvanica iz Ruske Federacije, saopštilo je resorno Ministarstvo.

Đorđević je istakao da će ova konferencija još jednom potvrditi snažne i prijateljske odnose koji postoje između naše dve zemlje, a koji su danas na najvišem mogućem nivou.

Kako kaže, posebno mu je drago što je od ove godine manifestacija „Besmrtni puk“, zahvaljujući inicijativi Ministarstva, postala događaj od državne važnosti.

Bocan-Harčenko je zahvalio ministru Đorđeviću na dosadašnjem velikom zalaganju za unapređenje bilateralnih odnosa Srbije i Rusije i istakao da je obeležavanje međunarodne konferencije „Besmrtni puk“ jako dobra zamisao i da je treba organizovati na najbolji mogući način.

Kako je rekao, Srbija u tome može da računa na podršku ambasade, ali i na njega lično. Posebno je, kako kaže, počastvovan što će se ova međunarodna konferencija prvi put organizovati upravo u Beogradu.

Rukovodilac Izvršnog odbora „Besmrtnog puka“ Artem Hutorskoj i međunarodni koordinator Sergej Gluščenko zahvalili su ministru Đorđeviću i predložili da se u okviru konferencije organizuje i izložba koja će biti uvod u konferenciju, a koja će biti dostupna svim građanima Srbije.

Sastanku su prisustvovali i otpravnik poslova ambasade Ruske Federacije Denis Kuznedelev, prvi sekretar Aleksej Žukov i predsednik Ruskog geografskog društva u Srbiji Dušan Bajatović.


  • Izvor
  • foto: © Aleksandr Molяnov / Vkontakte/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Predsednik Vladimir Putin predložio je da Saudijska Arabija treba da kupi ruske PVO sisteme kako bi zaštitila svoje naftne objekte od napada bespilotnim letelicama, ukazujući i na Iran i...


"U vežbama učestvuju raketne i radio-tehničke jedinice Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije i pripadnici RV i PVO Vojske Srbije. Koriste se PVO sistemi S-400, Pancir-S i radarske stanic

U Rusiji su počele strateške vojne vežbe „Centar 2019“. Vojne vežbe će trajati do subote, 21. septembra. U njima u


Senator Aleksej Puškov nazvao je izjavu američkog ambasadora u Srbiji Kajla Skota o bombardovanju Jugoslavije ciničnom. Ranije je Skor saopštio da "ni Vašington ni Beograd ne mogu vratiti vreme nazad"....

SAD moraju da se izvine zbog toga što su bombardovale Jugoslaviju 1999. i da plate odštetu porodicama poginulih i povređenih u vazdušnim napadima, i tek tada bi mogle da...


Akrobatski tim vazduhoplovstva Rusije "Striži" 2017. godine na proslavi povodom obeležavanja 73. godišnjice oslobođenja Beograda


Ostale novosti iz rubrike »