booking.com
Početna stranica > Novosti

„Pancir“ nad Srbijom: Počele pripreme za aktivnu fazu vežbe „Slavoneski štit 2019“

„Pancir“ nad Srbijom: Počele pripreme za aktivnu fazu vežbe „Slavoneski štit 2019“
25.10.2019. god.


Kao deo zajedničkih vežbi u vazduhoplovnoj bazi Batajnica, raspoređene su i formirane zajedničke rusko-srpske mešovite snage i snage protivvazdušne odbrane. Jedinice zajedničke grupe sprovele su obuku i preuzeće borbene dužnosti u vazdušnoj odbrani Beograda, vazdušne baze Batajnica i centralnog industrijskog regiona Srbije.

Po prvi put se održavaju manevari u kojima učestvuju PVO sistemi S-400 i  "Panzcir S" ruskih Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije, kao i PVo sistemi "Neva-M1T" i "Kub-M" RV i PVO Vojske Srbije.


Za vreme borbenog dejstva, združena grupa za protivvazdušnu odbranu će praktikovati praktične borbene operacije kako bi odbila jake neprijateljske udare u teškim uslovima.

Zajedničke rusko-srpske vazduhoplovne vežbe „Slavenski štit 2019“ sastoje se od dve faze. Prva faza održana je u septembru 2019. godine u regiji Astrahanj na špoligonu Centra za borbenu obuku i borbenu primenu ruskih vazduhoplovnih snaga. U vežbi su učestvovala borbene posada protivavionskih raketnih i radioinženjerskih snaga dve zemlje, sistemi S-400, "Pancir S", radarske stanice i druga vojna i specijalna oprema.

Tokom vežbi „Slavenski štit - 2019.“ razrađena su pitanja interakcije i zajedničke borbene upotrebe jedinica protivvazdušne odbrane Ruskog ratnog vazduhoplovstva, kao i Vazduhoplovstva i protivvazdušne odbrane Republike Srbije.


  • Izvor
  • Foto: © TV Zvezda/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Turska je saopštila razloge zbog kojih će nastaviti vojnu operaciju u Siriji. Prema rečima ministra spoljnih poslova Mevluta Čavušoglua, to će se dogoditi ako Rusija i Sjedinjene Američke Dr


Moskva je u ponedeljak predala ukrajinskoj strani tri broda ukrajinske mornarice, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije. Naglašava se da su oni materijalni dokazi ilegalnog prela

Povodom Dana raketne vojske i artiljerije (RViA), građanstvu su svoje borbene sposobnosti prikazale posade na velikom broju artiljerijsko-raketnih sistema. Ljudi su mogli da vide dejstvo raketnog sistema taktičke namene...


Senator Aleksej Puškov prokomentarisao je izjavu bivšeg poljskog ministra spoljnih poslova i poslanika Evropskog parlamenta Vitolda Vašikovskog o koracima koje bi Kijev navodno trebalo da preduzme za „povratak“ Krima. ...

Predaja ukrajinskih ratnih brodova Kijevu, zadržanih pre godinu, pokazuje želju za pomirenjem, izjavio je šef komiteta za javnu diplomatiju i međuetničke odnose krimskog parlamenta Jurij Gempel.


Druga po kapacitetu sirijska hidroelektrana „Tišrin“ u sirijskoj provinciji Alep prešla je pod kontrolu sirijskih snaga, saopštio je portparol ruskih snaga u Siriji Boris Fomičov.


Ostale novosti iz rubrike »