Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

RT: Tramp izdao naredbu za mobilizaciju milion rezervista u borbi protiv koronavirusa

RT: Tramp izdao naredbu za mobilizaciju milion rezervista u borbi protiv koronavirusa
28.03.2020. god.

 


Da bi se pomoglo u suzbijanju epidemije koronavirusa, američki predsednik Donald Tramp potpisao je naredbu kojom se poziva do milion rezervista u vojsci, mornarici, vazduhoplovstvu i obalskoj straži.

Sekretari za odbranu, koji su nadležni za jedinice obalske straže koje nisu potčinjene mornarici sada su ovlašćeni da nalože pojedinim pripadnicima i jedinicama u rezervi gotovost kako bi „aktivno obavljali dužnosti do 24 uzastopna meseca“, navodi se u Trampovoj naredbi, potpisanoj sinoć.

 


Broj mobilisanih rezervista „ni u jednom trenutku neće preći 1.000.000 aktivnih službenika“. Pentagon treba da osigura da se „preduzmu odgovarajuće konsultacije sa relevantnim državnim zvaničnicima“ o korištenju rezervista Nacionalne garde aktiviranih po ovom nalogu.

Nardeba je deo akcija američkog predsednika usmerenih na suzbijanje epidemije, uključujući potpisivanje zakona o stimulacijama i olakšicama u iznosu od 2,2 biliona dolara, kao i Zakona o proizvodnji za odbranu kojim se primoravaju proizvođači automobila da proizvode respiratore potrebne za lečenje teških slučajeva koronavirusa.

SAD su na prvom mestu u svetu po broju registrovanih slučajeva koronavirusa, ispred Italije i Kine, sa preko 100.000 ljudi koji su pozitivno testirani i sa više od 1500 smrtnih slučajeva.

Izvor: Vostok / RT  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © REUTERS / Jeenah Moon / RT/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Odbrana generala Ratka Mladića zadovoljna je odgađanjem statusne konferencije pred sudskim Mehanizmom u Hagu, ali ističe da je prvi put medicinska služba tog suda priznala da se generalu, koji...


Apelaciono veće Haškog mehanizma odgodilo je statusnu konferenciju u slučaju koji se vodi protiv generala Ratka Mladića do trenutka kada on bude u stanju da dođe u sudnicu sa...

Ministarstvo zdravlja Vlade Republike Srbije saopštilo je da u našoj zemlji u poslednja 24 časa nije bilo preminulih od posledica zaraze koronavirusom, a potvrđeno je 34 novozaraženih.


Datum Parade pobede je određen, ona će biti održana 24. juna, rekao je predsednik Vladimir Putin. Predsednik je naredio početak priprema za ovaj događaj. Ministar odbrane Sergej Šojgu dobi


Voz kineske železnice dopremio je danas u Beograd medicinsku opremu koju je Republika Srbija kupila od Kine za borbu protiv koronavirusa.


Ostale novosti iz rubrike »