Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

RT: Prvi voz sa sanitetskim materijalom za Evropu napustio Vuhan, dok Kina ukida karantine

RT: Prvi voz sa sanitetskim materijalom za Evropu napustio Vuhan, dok Kina ukida karantine
28.03.2020. god.


Peking je obnovio železnički prevoz tereta između Vuhana i Evrope pružajući medicinsku pomoć Nemačkoj, dok vlasti rade na ukidanju strogih karantinskih mera, nakon što je broj novih slučajeva koronavirusa opao.


Voz napunjen medicinskim potrepštinama i građevinskim materijalom napustio je stanicu u Vuhanu, glavnom gradu centralne kineske provincije Hubei, i trebalo bi da stigne u nemački Duizburg za dve nedelje, objavio je u subotu kineski "Global tajms".


Voz sa pomoći je prvi voz iz Vuhana, nakon što je grad stavljen pod strogi karantin u januaru, nakon izbijanja Covid-19.

Prvi slučajevi koronavirusa zabeleženi su u Vuhanu u decembru, nakon čega je grad brzo postao epicentar pandemije koronavirusa. Strogi karantin i raspoređivanje hiljada lekara pomoglo je da se broj novih slučajeva približi nuli tokom poslednjih nedelja.


Vlasti postepeno ublažavaju ograničenja putovanja u Hubei, s tim da je u subotu 17 železničkih stanica delimično nastavilo s radom. Stanovnicima koji imaju čistu zdravstvenu evidenciju biće dozvoljeno da napuste grad 8. aprila.

Kina je mesecima bila lider po broju potvrđenih slučajeva Covid-19, sve dok se epicentar pandemije nije prebacio u SAD, gde je više od 100.000 ljudi pozitivno testirano, prema podacima Univerziteta "Džons Hopkins". Italija je postala druga najteže pogođena zemlja poslednjih dana sa gotovo 86.500 slučajeva, što je nadmašilo Kinu sa 81.300 potvrđenih slučajeva.


Izvor: 
Vostok / RT

   • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © China Daily / Reuters / RT/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Odbrana generala Ratka Mladića zadovoljna je odgađanjem statusne konferencije pred sudskim Mehanizmom u Hagu, ali ističe da je prvi put medicinska služba tog suda priznala da se generalu, koji...


Apelaciono veće Haškog mehanizma odgodilo je statusnu konferenciju u slučaju koji se vodi protiv generala Ratka Mladića do trenutka kada on bude u stanju da dođe u sudnicu sa...

Ministarstvo zdravlja Vlade Republike Srbije saopštilo je da u našoj zemlji u poslednja 24 časa nije bilo preminulih od posledica zaraze koronavirusom, a potvrđeno je 34 novozaraženih.


Datum Parade pobede je određen, ona će biti održana 24. juna, rekao je predsednik Vladimir Putin. Predsednik je naredio početak priprema za ovaj događaj. Ministar odbrane Sergej Šojgu dobi


Voz kineske železnice dopremio je danas u Beograd medicinsku opremu koju je Republika Srbija kupila od Kine za borbu protiv koronavirusa.


Ostale novosti iz rubrike »