Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

Kapetan Dragan izašao iz zatvora

Kapetan Dragan izašao iz zatvora
28.03.2020. god.
Dragan Vasiljković, poznatiji kao kapetan Dragan, jutros je izašao iz zatvora u Hrvatskoj i krenuo prema Srbiji gdje će biti obuhvaćen merama, kao i svi ostali srbski državljani koji se vraćaju iz inostranstva.


Vasiljković je uz policijsku pratnju iz zatvora Lepoglava prebačen do graničnog prelaza Bajakovo, navodi Indeks.


Kapetan Dragan je u Hrvatskoj osuđen na 13 i po godina zatvora zbog navodnih ratnih zločina nad civilima i ratnim zarobljenicima u Hrvatskoj, što je on negirao.

Direktor Dokumentaciono-informacionog centra Veritas Savo Štrbac izjavio je za Srnu da su ga zvali brojni saobroci i prijatelji Vasiljkovića interesujući se o dolasku u želji da mu organizuju doček, ali da je to u ovim okolnostima neizvodljivo.

Štrbac je naveo da sve ograničava i mjera vanrednog stanja, ali da će biti vremena za dočeke kada prođe pandemija virusa korona.

- Sudbina se poigrala s njim da nakon zatvora u Australiji i Hrvatskoj mora ponovo u jednu vrstu izolacije, bez slobode kretanja. Ne znam nikoga u Hrvatskoj, ni od Srba, ni od Hrvata, da je odslužio cijelu kaznu. On je izdržao 13,5 godina koliko mu je i presuđeno. Nije imao sreću da izađe nakon dvije trećine i sada opet ide u izolaciju i to je potpuno izvjesno. Ne znamo gdje će i koliko dana će to biti. Vjerovatno do 28 dana - rekao je Štrbac.


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: Snimak ekrana / Jutjub / RTB/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Odbrana generala Ratka Mladića zadovoljna je odgađanjem statusne konferencije pred sudskim Mehanizmom u Hagu, ali ističe da je prvi put medicinska služba tog suda priznala da se generalu, koji...


Apelaciono veće Haškog mehanizma odgodilo je statusnu konferenciju u slučaju koji se vodi protiv generala Ratka Mladića do trenutka kada on bude u stanju da dođe u sudnicu sa...

Ministarstvo zdravlja Vlade Republike Srbije saopštilo je da u našoj zemlji u poslednja 24 časa nije bilo preminulih od posledica zaraze koronavirusom, a potvrđeno je 34 novozaraženih.


Datum Parade pobede je određen, ona će biti održana 24. juna, rekao je predsednik Vladimir Putin. Predsednik je naredio početak priprema za ovaj događaj. Ministar odbrane Sergej Šojgu dobi


Voz kineske železnice dopremio je danas u Beograd medicinsku opremu koju je Republika Srbija kupila od Kine za borbu protiv koronavirusa.


Ostale novosti iz rubrike »