Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

Kosačev: Pandemija koronavirusa ne sprečava zvaničnike EU da nastave hibridni rat sa Rusijom

Kosačev: Pandemija koronavirusa ne sprečava zvaničnike EU da nastave hibridni rat sa Rusijom
18.05.2020. god.

Pandemija koronavirusa ne sprečava zvaničnike EU da nastave „hibridni rat“ sa Rusijom, a strukture odgovorne za borbu protiv dezinformacija proširile su ove dezinformacije protiv Ruske Federacije, izjavio je za RIA Novosti šef Međunarodnog komiteta Saveta Federacije, Konstantin Kosačev.


"Virus je virus, a informacioni ide po planu. Predsednik Evropske komisije za spoljne poslove, Peter Stano, u intervjuu za nemački Bild am Zontag još jednom je `markirao` rusku propagandu. Kažu, `različiti zvanični državni izvori i podržani od strane nje šire teorije zavere i dezinformacije u EU, koje mogu imati značajne posledice po javno zdravlje`", rekao je senator.

"Naravno, sam pokušaj uočavanja teorije zavere u širenju određenih stranih teorija zavere već izgleda kao iskrena radoznalost", dodao je on

"Ali data osoba ne govori samo u ime Brisela o spoljnopolitičkim temama, on je takođe predstavnik prilično odiozne kancelarije East StratCom Task Force, odnosno službe koju je stvorila EU da se bori protiv samih dezinformacija zbog kojih evropski zvaničnik toliko brine", objasnio je Kosačev.

To jest, u širenju teorija o ruskoj zaveri Stano ima potpuno "sebičan" interes. Izuzetno je zainteresovan da ne zaboravi na "hibridni rat" sa Rusijom u pozadini borbe protiv koronavirusa, i, shodno tome, nastavljju da finansiraju alate ovog rata, a jedan od njih je East StratCom Task Force.

„Nije slučajno početkom aprila upravo predsednik EU na poziv mnogih političara sveta, od generalnog sekretara UN do evropskih parlamentaraca, da se ukinu sankcije u uslovima pandemije koronavirusa, posebno naglasio: `U EU ne vide problem u ostanku na snazi antiruskih sankcija niti razlog za njihovo ukidanje`“, naglasio Kosačev.

" `Specijalista za dezinformacije` brine se i za druge okolnosti. Kako je i sam Stano priznao, u zemljama poput Italije i Španije, gde je epidemiološka situacija naročito teška, ispada da je RT jedan od prvih deset izvora kojima se korisnici interneta obraćaju za informacije o koronavirusu", primetio je Kosačev.


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © RIA Novosti / Vladimir Pesnя/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Saopštenja o "ruskom tragu" u neredima u Beogradu predstavljaju "tabloidnu narudžbu", saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova. RT: S


Teheran je izgradio više "raketnih gradova", na obali i na moru, duž svoje južne obale, saopštio je komandant mornarice Revolucionarne garde Irana, nazivajući te objekte "noćnom morom" za neprijatelje...

Zamenik šefa Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev izjavio je da „krajnje skeptično“ ocenjuje mogućnost produženja Sporazuma o smanjenju strateškog ofanzivnog naoružanja (START 3) ili sklapanja novog sporazuma zbog stava...


 redsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić saopštila je da je Krizni štab na današnjoj sednici doneo nove mere za Grad Beograd u borbi protiv koronavirusa.Ostale novosti iz rubrike »