Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

„Uticajne rusofobične snage u Vašingtonu nikada ne prestaju sa destruktivnim aktivnostima“

„Uticajne rusofobične snage u Vašingtonu nikada ne prestaju sa destruktivnim aktivnostima“
23.05.2020. god.


Donacija Stejt departmenta da „razotkriva ruske dezinformacije u sektoru zdravstva“ sugeriše da Sjedinjene Države rade destruktivne radove umesto da se okupljaju pred zajedničkom katastrofom, pandemijom koronavirusa, navodi se u saopštenju ruske ambasade u Vašingtonu.


Ranije je stejt separtment objavio je saopštenje o dodeli grantova u iznosu od 250 hiljada dolara. U saopštenju se navodi da će grant dobiti organizacija, koja će pripremiti izveštaj „o ruskim i sovjetskim kampanjama dezinformacije u oblasti zdravstva“.


Ruska ambasada veruje da takvi grantovi otkrivaju pravo raspoloženje, misli i način razmišljanja predstavnika Stejt departmenta.

"Čak i za vreme najteže globalne epidemije, kada mi, i Rusija i SAD gubimo hiljade građana, kada trebamo da se okupimo u naporima usmerenim na suprotstavljanju spoljnog neprijatelja", dodaje se u saopštenju.

Napominje se da "uticajne rusofobične snage u Vašingtonu nikada ne prestaju sa destruktivnim aktivnostima i rade na sopstvenom programu, ne obraćajući pažnju na signale koje daje šef njihove sopstvene države".

   • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © RIA Novosti / Alekseй Agarыšev/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Ministarstvo zdravlja Vlade Republike Srbije saopštilo je da je u našoj zemlji do danas, do 15 časova, registrovano ukupno 11.667 potvrđenih slučajeva COVID-19, pri čemu je broj izlečenih građana...


Sirijska PVO aktiovirana je zbog napada izraelskih aviona. Kako prenosi sirijska SANA noćas su izraelski avioni napali okolinu Misijafa u provinciji Hama. Vojni izvor je saopštio da su izraelski ratni avioni...

Portparol Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova prokomentarisala je odluku Prištine da zabrani ulaz vozilima koji prevoze srpsku robu ako na dokumentaciji nije naznačeno "Republika Kosovo", rekavši da je to...


  Stanovnici Vašingtona postaju sve nervozniji zbog iznenadnog prisustva pripadnika snaga bezbednosti bez obeležja, a koji su raspoređene na ulicama glavnog grada SAD-a dok protesti nastavljaju, ali koji takođe neće...

Rusija nikad neće biti inicijator korišćenja nuklearnog oružja, saopštio je novinarima portparol predsednika, Dmitrij Peskov.


Sjedinjene Američke Države ne mogu da zaustave izgradnju gasovoda "Severni tok 2", izjavio je ruski ambasador u Vašingtonu Anatolij Antonov u emisiji "60 minuta" na kanalu "Rusija 1". "


Ostale novosti iz rubrike »