Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

Putin: Rusija spremna da postane jedan od lidera u digitalizaciji u tehnološkom razvoju

Putin: Rusija spremna da postane jedan od lidera u digitalizaciji u tehnološkom razvoju
13.07.2020. god.

Rusija je spremna da postane jedan od lidera u digitalizaciji u tehnološkom razvoju, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin.

Putin je precizirao da je praksa poslednjih meseci pokazala da je to za Rusiju apsolutno moguće i da je ona spremna za to i dodao da se moraju više koristiti tehnološka rešenja.

„Jednostavno moramo da napadnemo ovo područje našeg rada, pokrenemo snažan digitalni razvoj u svim oblastima našeg života: obrazovnom sistemu, prilikom dobijanja medicinske pomoći, javnih usluga, a što je posebno važno – u oblasti stanovanja i komunalnih preduzeća i, naravno, promovisanju novih poslovnih ideja za razvoj svog biznisa“, rekao je Putin na sastanku Saveta za strateški razvoj i nacionalne projekte.

Prema njegovim rečima, digitalne tehnologije toliko brzo napreduju da je ovde potrebno postavljati orijentire bukvalno za svaku godinu, a možda i češće.


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © RIA Novosti / Alekseй Družinin/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Ministarstvo zdravlja Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da su od poslednjeg izveštaja testirani uzorci 9.383 osobe, od kojih je 235 pozitivno na koronavirus.


Uvođenjem višenamenskog oklopnog borbenog vozila pogona 4x4 „Miloš“, proizvoda domaćeg znanja i pameti, u naoružanje naših jedinica značajno će biti unapređene operativne sposobnosti Vojske Srbije.


Moskva poziva partnere u Istočnoj Evropi da odmere rizike i da razmisle o posledicama raspoređivanja američkih vojnika na svojoj teritoriji, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova. ...

Turski predsednik Redžep Taip Erdogan je zapretio odmazdom ako bilo ko napadne brodove koji istražuju naftu i plin u spornim vodama na Sredozemlju, nakon što su dva francuska aviona...


Pokušaji da se pronađe „ruski trag“ u organizaciji nemira u Belorusiji su neosnovani, mogu se videti jasni pokušaji mešanja spolja, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova. ...


Ostale novosti iz rubrike »