Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

Zdravstveni sistem Srbije preopterećen brojem zaraženih

Zdravstveni sistem Srbije preopterećen brojem zaraženih
13.07.2020. god.


Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije Zlatibor Lončar izjavio je da su u svim kovid bolnicama preraspoređeni kapaciteti kako bi u naredna dva dana mogli da se zbrinu svi pacijenti zaraženi koronavirusom.


Lončar je ukazao na to da Institut "Banjica" danas i tokom noći neće više moći da prima pacijente jer je prepun, i najavio da će večeras ili sutra ujutru prve pacijente primiti i Institut za reumatologiju.

Bili smo prinuđeni da i taj institut uključimo u kovid sistem jer je veliki broj obolelih koji zahtevaju bolničko lečenje u Beogradu, objasnio je miistar i dodao da je u toj zdravstvenoj ustanovi na raspolaganju više od 100 kreveta za kovid pacijente.

On je upozorio na to da je zdravstveni sistem prenapregnut, da su zdravstveni radnici neprekidno u bolnicama i da gotovo i ne idu kući.

Ministar je naglasio da je najteža situacija u Beogradu, gde postoji najveći problem sa bolničkim kapacitetima, dok u Nišu, Vranju, Leskovcu, Kragujevcu, Novom Sadu, Šapcu i Užicu ima dovoljno mesta u bolnicama.

Lončar je ponovio apel građanima da poštuju mere i ponašaju se u skladu sa preporukama lekara, budući da se, kako je istakao, samo na taj način situcija može poboljšati.


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © Tanjug / srbija.gov.rs/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Ministarstvo zdravlja Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da su od poslednjeg izveštaja testirani uzorci 9.383 osobe, od kojih je 235 pozitivno na koronavirus.


Uvođenjem višenamenskog oklopnog borbenog vozila pogona 4x4 „Miloš“, proizvoda domaćeg znanja i pameti, u naoružanje naših jedinica značajno će biti unapređene operativne sposobnosti Vojske Srbije.


Moskva poziva partnere u Istočnoj Evropi da odmere rizike i da razmisle o posledicama raspoređivanja američkih vojnika na svojoj teritoriji, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova. ...

Turski predsednik Redžep Taip Erdogan je zapretio odmazdom ako bilo ko napadne brodove koji istražuju naftu i plin u spornim vodama na Sredozemlju, nakon što su dva francuska aviona...


Pokušaji da se pronađe „ruski trag“ u organizaciji nemira u Belorusiji su neosnovani, mogu se videti jasni pokušaji mešanja spolja, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova. ...


Ostale novosti iz rubrike »