Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

Odbijen zahtjev odbrane generala Mladića za njegovu hospitalizaciju

Odbijen zahtjev odbrane generala Mladića za njegovu hospitalizaciju
07.09.2020. god.
Žalbeno vijeće Mehanizma za međunarodne krivične sudove u Hagu ponovo je danas odbilo zahtjev za hospitalizaciju bivšeg načelnika Glavnog štaba Vojske Republike Srpske generala Ratka Mladića, koji su podnijeli njegovi advokati.


Ova odluka je donesena većinom glasova petočlanog vijeća, sa suprotnim mišljenjem sudije Priske Njambe, koja predsjedava Vijećem, saopšteno je iz Haga, prenosi SRNA.


Žalbeno vijeće istovremeno je upozorilo Mladićeve branioce da se uzdrže od podnošenja zahtjeva, jer je u posljednje vrijeme već odbilo nekoliko takvih zahtjeva.

- Uzimajući u obzir zahtjev za preispitivanje ranije odbijajuće odluke, kojim se ponovo zahtijeva od Žalbenog vijeća da interveniše u stvarima strogo povezanim sa upravljanjem Mladićevom medicinskom njegom, Žalbeno vijeće smatra da je zahtjev neozbiljan i predstavlja zloupotrebu postupka - navodi se u odluci.

Pretprošle sedmice pred Žalbenim vijećem Mehanizma održana je rasprava po žalbama na prvostepenu presudu kojom je general Mladić osuđen na kaznu doživotnog zatvora zbog navodnog genocida i ratnih zločina u bišoj BiH.

Tom prilikom jedan od njegovih branilaca Dragan Ivetić je više puta upozorio da general Mladić, zbog narušenog zdravlja, nije procesno sposoban da prati suđenje.


  • Izvor
  • Tanjug
  • / vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

  Savez dve od tri najmoćnije vojske na planeti duboko bi promenio svetski poredak. Vladimir Putin smatra da je u budućnosti moguće da bi se Rusija i Kina mogle ujediniti,...


I jermenska i azerbejdžanska strana saopštavaju da je tokom noći došlo do kršenja primirja i da su granatirana pogranična mesta usled čega su stradali, između ostalog i civili, a...

Predsednik Rusije Vladimir Putin shvata da što se više bliže američki predsednički izbori to je rusofobna retorika jača, kaže portparol Kremlja Dmitrij Peskov.


Američke vojne vežbe u Evropi sa razvojem primene nuklearnog oružja destabilizuju situaciju u svetu, a posebno u pozadini krize nastale u oblasti kontrole naoružanja, izjavila je portparol Ministarstva spoljnih...

Većina pretnji u svetu je prekogranične prirode i može im se samo odoleti zajedno, ali izvestan broj zapadnih zemalja nije spreman da uspostavi dijalog sa drugim učesnicima u međudržavnoj...


Moskva nastavlja da ulaže aktivne posredničke napore kako bi se zaustavilo krvoproliće u Nagorno-Karabahu, izjavila je portparol Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.


Ostale novosti iz rubrike »