Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

Karavan „Zajednici zajedno“ u Domu zdravlja u Požarevcu

Karavan „Zajednici zajedno“ u Domu zdravlja u Požarevcu
07.09.2020. god.


Grad Požarevac bio je još jedna stanica karavana „Zajednici zajedno“ kompanije NIS koji obilazi zdravstvene ustanove širom Srbije. Zajedno sa Klubom volontera, kompanija NIS posetila je danas Dom zdravlja Požarevac, kome je donirala dva ultrazvučna aparata. Ovom prilikom NIS-ovi volonteri su sproveli i akciju uređivanja prostora oko Doma zdravlja kako bi najmlađi pacijenti imali bolje i lepše uslove boravak u njoj. Na ovaj način nastavljen je razvoj partnerstva između kompanije NIS i grada Požarevca gde su u poslednje dve godine u okviru programa „Zajednici zajedno“ realizovana dva projekta vredna ukupno osam miliona dinara.

Naftna industrija Srbije, foto: © NIS
foto: © NIS

"Dom zdravlja Požarevac učestvovao je na konkursu u okviru programa "Zajednici zajedno" i od NIS-a dobio donaciju u vidu dva ultrazvučna aparata. Jedan od njih je mobilni i on je namenjen za ogranak Kostolac. Sam konkurs je nosio naziv za zdraviju budućnost dece i omladine, a u skladu sa tim ultrazvučni aparati će se koristiti za obavljanje pregleda dece školskog i predškolskog uzrasta. Ovi savremeni ultrazvučni apati koristiće se ne samo u dijagnostičke svrhe već i preventivne, odnosno za otkrivanje raznih anomalija kod dece u najranijem uzrastu. Želela bih da izrazim veliku zahvalnost kompaniji NIS, koja je ovom donacijom uveliko olakšala i povećala efikasnost rada naših lekara", izjavila je Svetlana Nikolić Acić, pedijatar pulmolog i pomoćnik direktora Doma zdravlja Požarevac za organizaciju zdravstvene službe i komunikacije s javnošću.

Naftna industrija Srbije, foto: © NIS
foto: © NIS

Osim požarevačkog Doma zdravlja, NIS-ovi volonteri su obilazeći partnerske opštine i gradove u našoj zemlji već posetili zdravstvene ustanove u  Pančevu, Nišu, Novom Bečeju i Kanjiži, podržane u okviru programa „Zajednici zajedno“. Karavan će u narednim danima nastaviti svoje posete zdravstvenim ustanovama širom Srbije.

Kompanija NIS već 12 godina aktivno ulaže u razvoj lokalnih zajednica i unapređenje kvaliteta života građana naše zemlje. Do sada je kroz program „Zajednici zajedno“ podržano više od 950 projekata vrednih 1,2 milijardi dinara

 


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © NIS/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Rusija se nada da će biti nastavljeni kontakti sa SAD o strateškom ofanzivnom naoružanju, bez obzira što je Vašington odbio ruski predlog o produženju START 3, rekao je novinarima...


Vraćanje „Kobrama“ statusa odreda, prema rečima ministra Vulina, jeste čin koji govori da je prepoznata vrednost te jedinice i specifičnost zadataka koje obavlja, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

Situacija u Persijskom zalivu je nestabilna kao i pre i postoji opasnost da se stvari razviju prema krajnje nepredvidivim scenarijima, upozorio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov. 


Amerika i njeni saveznici moraju da budu agresivna konkurencija Rusiji u svim delovima sveta i pripravni za najgore, izjavio je šef Pentagona Mark Esper. „Pošto je reč o nadmetanju svetskih...

  Godišnjica oslobođenja Beograda od fašističkih osvajača obeležava se 20. oktobra. I u porodici Ljubov Tulijeve iz Belorusije ovaj dan će postati poseban: 67 godina ona je sanjala da poseti...Ostale novosti iz rubrike »