Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

Lavrov: Moskva nastoji da svima ima prijateljske odnose i da ne postavlja uslove

Lavrov: Moskva nastoji da svima ima prijateljske odnose i da ne postavlja uslove
14.09.2020. god.


Rusiji je strana američka politika „družiti se s nekim protiv nekog drugog“. Moskva nastoji da svima ima prijateljske odnose i da ne postavlja uslove, izjavio je ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

On je za TV „Rusija 1“, na pitanje kako tumači poziv Vašingtona međunarodnim partnerima da budu prijatelji protiv Kine, rekao:


„Ni Rusija, ni Kina, ni naši saveznici nikada ne predlažu da se s nekim druže protiv nekog drugog. Sama pristup po kome nekog treba huškati protiv onih koji ti se ne sviđaju već sadrži odgovor na pitanje kako se mi prema tome odnosimo“, rekao je Lavrov.

Lavrov je istakao da Moskva ima sasvim drugačiju diplomatsku i političku kulturu.

„Družiti se protiv, prema mom mišljenju, u suprotnosti je sa reči prijateljstvo“, rekao je on.

Povodom mogućnosti novih sankcija Zapada prema Rusiji koje najavljuju zbog slučaja blogera Alekseja Navaljnog, Lavrov kaže da se na to mora odgovoriti.

„To se ne sme ostaviti bez odgovora. To, prvo, nije ispravno sa aspekta zakona diplomatije. Kao drugo, želimo da ograničimo negativan uticaj različitih zapadnih struktura i država i mnogobrojnih tzv. nevladinih organizacija prema planovima naše zemlje i naših saveznika “, naveo je Lavrov.

On je rekao da je to sa zapadnim sankcijama protiv Rusije počelo znatno pre događaja u Ukrajini, pre referenduma na Krimu -  još u vreme kada se Edvard Snouden našao na teritoriji Rusije.


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © RIA Novosti / Alekseй Nikolьskiй/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Rusija se nada da će biti nastavljeni kontakti sa SAD o strateškom ofanzivnom naoružanju, bez obzira što je Vašington odbio ruski predlog o produženju START 3, rekao je novinarima...


Vraćanje „Kobrama“ statusa odreda, prema rečima ministra Vulina, jeste čin koji govori da je prepoznata vrednost te jedinice i specifičnost zadataka koje obavlja, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

Situacija u Persijskom zalivu je nestabilna kao i pre i postoji opasnost da se stvari razviju prema krajnje nepredvidivim scenarijima, upozorio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov. 


Amerika i njeni saveznici moraju da budu agresivna konkurencija Rusiji u svim delovima sveta i pripravni za najgore, izjavio je šef Pentagona Mark Esper. „Pošto je reč o nadmetanju svetskih...

  Godišnjica oslobođenja Beograda od fašističkih osvajača obeležava se 20. oktobra. I u porodici Ljubov Tulijeve iz Belorusije ovaj dan će postati poseban: 67 godina ona je sanjala da poseti...Ostale novosti iz rubrike »