Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

Antonov: Za nas je prioritet da se dijalogu o kontroli naoružanja pridruže Velika Britanija i Francuska

Antonov:  Za nas je prioritet da se dijalogu o kontroli naoružanja pridruže Velika Britanija i Francuska
19.09.2020. god.

Pridruživanje Francuske i Velike Britanije pregovorima o kontroli naoružanja je veći prioritet za Rusiju od pridruživanja Kine, na čemu insistiraju SAD, izjavio je ambasador Rusije u SAD Anatalij Antonov.

„Kina je odgovorna nuklearna sila koja će sama odrediti svoje korake u oblasti kontrole naoružanja. Za nas je prioritet da se dijalogu o kontroli naoružanja pridruže Velika Britanija i Francuska“, odgovorio je ambasador na pitanje lista Nikkei Asian Review, a objavljeno je na Fejsbuk stranici diplomatske misije.
Kako je rekao, te zemlje ne samo da poseduju nuklearne arsenale uporedive sa kineskim, nego su i američki saveznici u NATO-u, čiji članovi tesno koordinišu politiku u nuklearnoj sferi.

Prema rečima Antonova, bez učešća Londona i Pariza „teško je i malo verovatno“ govoriti o daljim ograničavajućim merama u oblasti raketno-nuklearnih naoružanja.
 


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © RIA Novosti / Alekseй Agarыšev/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Situacija na granici Savezne države (Rusije i Belorusije) sa zemljama NATO-a i dalje je nemirna, osiguravanje bezbednosti je prioritet Ministarstva odbrane Rusije, izjavio je ministar odbrane Sergej Šojgu na...


Rusija je uvek živela pod sankcijama, a najvažnije je da država razvija sopstvenu ekonomiju, izjavio je premijer Mihail Mišustin na sastanku sa rukovodstvom Državne dume i predsednicima partija.

Predstavnik Ministarstva odbrane Jermenije Arcrun Ovanisjan potvrdio je da je azerbejdžanska vojska zauzela grad Kubatli (azerbejdžanskki naziv - Gubatli) u Karabahu.


Izveštaj Stejt departmenta o sajber-bezbednosti sadrži antiruske izjave koje se graniče sa bezobraznošću, a teza o snižavanju praga upotrebe nuklearnog oružja posebno zabrinjava, izjavila je portparol Ministarstva spoljnih poslova...

Rusija je principijelno spremna da radi na Sporazumu o otvorenom nebu i razmatra sve opcije u vezi sa povlačenjem SAD iz njega, izjavio je ruski ambasador u Vašingtonu Anatolij...


Premijer Jermenije Nikol Pašinjan konstatovao je da režim prekida vatre koji je stupio na snagu u Karabahu nije zaživeo. Azerbejdžan, opet, optužuje Jerevan za raketiranje grada Terter.


Ostale novosti iz rubrike »