Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

Peskov o odnosima s Belorusijom: Imamo Saveznu državu, najbliži smo saveznici

Peskov o odnosima s Belorusijom: Imamo Saveznu državu, najbliži smo saveznici
21.09.2020. god.


Stepen uzajamnog poverenja i poštovanja između Rusije i Belorusije garantuje da neće biti nikakvog mešanja u unutrašnja pitanja dveju zemalja, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov. On je dodao da takav odnos omogućava razmenu mišljenja o aktuelnim pitanjima.


„Imamo Saveznu državu, najbliži smo saveznici. I nivo uzajamnog poverenja i poštovanja, s jedne strane, garantuje da neće biti mešanja u unutrašnje stvari dveju zemalja, što je predsednik Putin više puta i pokazao, a, s druge strane, pruža mogućnost predsednicima da otvoreno razgovaraju o aktuelnim pitanjima“, rekao je Peskov u intervjuu za TV „Rusija 1“.

On se osvrnuo i na nedavni susret predsednika dve zemlje u Sočiju istakavši da, naravno, nije bilo moguće da aktuelni događaji u Belorusiji ne budu tema.

„Pored toga, znamo za inicijativu predsednika Aleksandra Lukašenka za sprovođenje ustavnih reformi i početak tog proces takođe je bio jedno od pitanja o kojima se razgovaralo. I predsednik Putin je podržao tu inicijativu“, zaključio je Peskov.


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © RIA Novosti / Sergeй Guneev/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Ministarstvo zdravlja Vlade Republike Srbije saopštilo je da je u Srbiji u poslednja 24 časa testirano 4.739 osoba, a zabeleženo je 614 novoobolelih od koronavirusa.


Kremlj je generalno zadovoljan saradnjom sa Sjedinjenim Američkim Državama u borbi protiv terorizma, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin za TV kanal "Rusija 1", prenose RIA Nov

Rusija očekuje održavanje samita pet stalnih članica Saveta bezbednosti UN-a kako bi se razgovaralo o najhitnijim problemima, te da je važno nastaviti dijalog na temu nuklearnog naoružanja, rekao je...


Ministarstvo zdravlja Vlade Republike Srbije saopštilo je da je u Srbiji u poslednja 24 časa, od testiranih 6.882, zabeleženo 757 novoobolelih od koronavirusa, što je najveći broj u jednom...

Ministarstvo odbrane Azerbejdžana saopštilo je da je vojska tokom noći u Nagorno-Karabahz zauzela nove položaje u tri rejona.


  Vlasti Nagorno-Karabaha saopštile su da su azarbejdžanske snage granatirale naselja u Nagorno-Karabahu. „U noći sa 24. na 25. oktobar Azerbejdžan je nastavio sa granatiranjem naselja. Artiljerija je upotrebljena prot


Ostale novosti iz rubrike »