BitLab hosting
Početna stranica > Novosti

Ruski dron „Ohotnik“ na testiranju bacio nenavođenu bombu težine 500 kg

Ruski dron „Ohotnik“ na testiranju bacio nenavođenu bombu težine 500 kg
12.01.2021. god.


Ruski teški jurišni dron S-70 „Ohotnik“ bombardovao je kopneni cilj na poligonu Ašuluk u okviru letačkih ispitivanja, rekao je za RIA Novosti izvor u vojno-industrijskom kompleksu.

Prema njegovim rečima, „Ohotnik“ je iz unutrašnjeg dela trupa bacio nevođene bombe težine 500 kilograma.

„Cilj je pogođen vrlo precizno“, rekao je izvor agencije.

Izvor nije naveo datum kada je održano testiranje, ali je napomenuo da ovo nisu prva ispitivanja za uništavanje kopnenih ciljeva.

Izvor je naglasio da „najnoviji sistem za nišanjenje i navigaciju instaliran na `Ohotniku` omogućava upotrebu municije koja pada slobodno sa tačnošću koja se približava onoj kod visokopreciznog vođenog oružja“.

„Ohotnik“ je, prema rečima sagovornika, sposoban da samostalno pogađa zemaljske stacionarne i ograničeno pokretne ciljeve sa prethodno poznatim koordinatama.Napadački borbeni dron "Ohotnik" razvijena je u Inženjerskom birou "Suhoj". Prema otvorenim izvorima, ima dužinu od 14 metara, raspon krila 19 metara i uzletnu težinu od 20 tona. Najveća brzina dostiže hiljadu kilometara na sat. Dron je napravljen prema šemi „letećeg krila“ uz upotrebu materijala koji smanjuju radarski obris.

Prvi let „Ohotnika“ obavljen je 3. avgusta 2019. godine

Prema izvorima RIA Novosti, "Ohotnik" je prošle godine izveo seriju letova sa funkcionalnim simulatorima vođenih raketa vazduh-vazduh, kojima nedostaje motor, ali imaju glavu za usmeravanje. Probna lansiranja borbenih raketa na vazdušne ciljeve aparat bi trebalo da izvede u drugoj polovini ove godine.


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © RIA Novosti/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Sistem upravljanja vatrom tenka T-14 „Armata“ prvi put u istoriji pravljenja tenkova pokazao je sposobnost pronalaženja i prepoznavanja ciljeva na bojnom polju bez učešća posade, saopštio j


FSB je prošle godine sprečio aktivnosti 423 agenta stranih specijalnih službi u Ruskoj Federaciji, rekao je predsednik Vladimir Putin.

Pitanja državne bezbednosti uvek ostaju prioritet u susret globalnim izazovima, rekao je predsednik Vladimir Putin. "Želeo bih da naglasim da su pitanja državne bezbednosti, zaštite naš


  Zaštita ustavnog poretka i građanskog mira u Ruskoj Federaciji najvažniji je zadatak koji treba da bude u polju pažnje FSB-a, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin.

Ciljana informativna kampanja protiv ruskih dostignuća, uključujući i medicinu, sprovodi se u inostranstvu, rekao je predsednik Vladimir Putin.


Pripadnici terorističke grupe Nusra izvršili su minobacački napad i napad sa bespilotnim letelicama na nedavno otvoreni kontrolni punkt Serakab u Idlibu, saopštio je zamenik načelnika Ruskog centra za pomirenje...


Ostale novosti iz rubrike »