BitLab hosting
Početna stranica > Novosti

Šojgu: Neophodno održavati visoku borbenu gotovost nuklearne trijade i razvijati njene komponente

Šojgu: Neophodno održavati visoku borbenu gotovost nuklearne trijade i razvijati njene komponente
12.01.2021. god.


Ministar odbrane general Sergej Šojgu rekao je da je glavni zadatak u 2021. godini da se ne izgubi tempo u modernizaciji ruske vojske i mornarice, da se jača potencijal visoko preciznog oružja, i da se pravovremeno i u potpunosti realizuju zadaci državne odbrambene narudžbine.

Šojgu je rekao da je vrhovni komandant ruske vojske i predsednik zemlje Vladimir Putin visoko ocenio postignute rezultate i utvrdio ključne zadatke za predstojeći period.

„Radi osiguravanja bezbednosti naše zemlje i očuvanja strateškog pariteta neophodno je održavati visoku borbenu gotovost nuklearne trijade i razvijati njene komponente“, naglasio je Šojgu prenosi 
, TV „Zvezda“

Prema njegovoj proceni, drugi važan zadatak je razvoj vojne nauke i uvođenje novih metoda za upotrebu vojske.


Šojgu je pozvao da se polazi od pretpostavki kakvi će biti oružani sukobi i lokalni ratovi u budućnosti, kao i od mogućnosti da se kod stranih armija pojavi oružje zasnovano na novim fizičkim principima.

„U borbenoj obuci očekuje se šira upotreba robotizovanih sistema, bespilotnih letelica i automatizovanih upravljačkih sistema“, dodao je ruski ministar.

Šojgu je precizirao da će Ministarstvo odbrane nastaviti rad na poboljšanju sistema za socijalnu sigurnost vojnika, uključujući novčano sledovanje i stambeno zbrinjavanje.

Ministar je naglasio da pred Ministarstvom odbrane stoje ozbiljni zadaci, a koliko će njihovo rešavanje biti uspešno zavisi od sposobnosti da se brzo i fleksibilno odgovori na promene u sferama koje su značajne za Oružane snage.


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: Snimak ekrana / TV Zvezda/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Sistem upravljanja vatrom tenka T-14 „Armata“ prvi put u istoriji pravljenja tenkova pokazao je sposobnost pronalaženja i prepoznavanja ciljeva na bojnom polju bez učešća posade, saopštio j


FSB je prošle godine sprečio aktivnosti 423 agenta stranih specijalnih službi u Ruskoj Federaciji, rekao je predsednik Vladimir Putin.

Pitanja državne bezbednosti uvek ostaju prioritet u susret globalnim izazovima, rekao je predsednik Vladimir Putin. "Želeo bih da naglasim da su pitanja državne bezbednosti, zaštite naš


  Zaštita ustavnog poretka i građanskog mira u Ruskoj Federaciji najvažniji je zadatak koji treba da bude u polju pažnje FSB-a, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin.

Ciljana informativna kampanja protiv ruskih dostignuća, uključujući i medicinu, sprovodi se u inostranstvu, rekao je predsednik Vladimir Putin.


Pripadnici terorističke grupe Nusra izvršili su minobacački napad i napad sa bespilotnim letelicama na nedavno otvoreni kontrolni punkt Serakab u Idlibu, saopštio je zamenik načelnika Ruskog centra za pomirenje...


Ostale novosti iz rubrike »