BitLab hosting
Početna stranica > Novosti

RT: Srećan sam što mogu primiti rusku vakcinu i pobeći iz ovog „zatvora“, kaže Kusturica za RT

RT: Srećan sam što mogu primiti rusku vakcinu i pobeći iz ovog „zatvora“, kaže Kusturica za RT
22.01.2021. god.
RT: Srećan sam što mogu primiti rusku vakcinu i pobeći iz ovog ‘zatvora’, kaže Kusturica za RT


Poznati srbski filmski režiser Emir Kusturica jedva čeka da dobije vakcinu protiv koronavirusa, po mogućnosti rusku i da se prestane biti toliko zabrinuti u savladavanju bolesti 
, rekao je za RT.

Kao i mnogi drugi, i 66-godišnji filmski autor otkrio je da se njegov život značajno promenio zbog pandemije. Ranije redovni putnik zbog svog posla i slave, sada provodi mnogo vremena u svojoj seoskoj kući, ograničavajući spoljne kontakte što je više moguće kako bi izbegao zarazu.


„Prvi put boravim ovde duže vreme. I moram vam reći, ponekad  se osećam kao da sam u zatvoru“, rekao je Kusturica, govoreći iz Mećavnika, etno-sela koje je izgradio kao scenografiju za svoju film „Život je čudo“ iz 2004. godine.


Izolacija nanosi „veoma štetne posledice po ljudsku psihologiju“, primetio je Kusturica.


Režiser je rekao da je oduševljen dostupnošću vakcina protiv koronavirusa.

„Budimo srećni što možemo da se postrojimo i dobijemo vakcinu i da možemo da se družimo“, rekao je on, dodajući da lično više preferira vakcinu "Sputnik V" ruske proizvodnje.


Njegovi prijatelji naučnici rekli su mu da se ruska formula zasniva na konzervativnoj tehnologiji, testiranoj vremenom, za razliku od nekih drugih, rekao je Kusturica, objašnjavajući svoj izbor. Srbija je jedna od nekoliko zemalja koja koristi "Sputnjik V" za imunizaciju svojih građana.

Požalio se da je vakcinacija postala politizovana, kao i mnogi drugi aspekti života. Borba protiv pandemije mogla je da bude objedinjavajući trenutak za čovečanstvo, ali umesto toga postala je ono što je šef Svetske zdravstvene organizacije Tedros Adhanom Gebrejesus nedavno nazvao neizbežnim „katastrofalnim moralnim neuspehom“. Kusturica je dodao da se nada da će Rusija gurnuti svet u suprotnom smeru.

Izvor: Vostok / RT

   • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © RT/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE


Registrovano je oko 500 slučajeva u vezi sa zaplenom i preregistracijom zajednica, pokrenuto oko 250 krivičnih postupaka


 Pentagon je u dovoljnoj meri informisao rusku stranu o udarima na Siriju, saopštio je portparol američkog Ministarstva odbrane Džon Kirbi. On je tim rečima reagovao na kritiku šefa ruske...

Tokom napad američkih vazdušnih snaga na Siriju uništeno je devet objekata, a delimično su uništena dva, izjavio je portparol Pentagona Džon Kirbi. Kako je dodao, ciljevi su birani oprezno...Ostale novosti iz rubrike »