BitLab hosting
Početna stranica > Novosti

Delegacija Ministarstva odbrane i Vojske Srbije položila vence povodom Dana branilaca otadžbine

Delegacija Ministarstva odbrane i Vojske Srbije položila vence povodom Dana branilaca otadžbine
24.02.2021. god.
Delegacija Ministarstva odbrane i Vojske Srbije povodom obeležavanja nacionalnog praznika Ruske Federacije - Dana branilaca otadžbine, položila je vence na Novom groblju kraj Spomenika oslobodiocima Beograda u Drugom svetskom ratu, Spomenika sovjetskom vojniku i kod Spomen-kosturnice ruskih vojnika stradalih u Prvom svetskom ratu.


Vence je u ime Vlade Republike Srbije položio državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Miodrag Kapor, a u ime Grada Beograda zamenik gradonačelnika Goran Vesić.


Polaganjem venaca kraj spomenika, počast palim borcima odali su ambasador Ruske Federacije Aleksandar Bocan-Harčenko, ambasador Republike Kazahstan Gabit Sizdikbekov i zamenik ambasadora Republike Belorusije Vadim Mihajlov.

foto: Ministarstvo odbrane Srbije
 
Na Spomen-groblju oslobodilaca Beograda sahranjeno je 1.395 boraca Narodnooslobodilačke armije Jugoslavije i 818 pripadnika Crvene armije, koji su položili živote zajedno se boreći za oslobođenje srpske prestonice u Drugom svetskom ratu.
 
Za ruski narod Dan branilaca otadžbine je praznik koji simbolizuje herojsku istoriju države, slavi patriotizam i jedinstvo naroda i armije. Tog dana Rusi odaju počast vojnicima, veteranima vojske i mornarice, porodicama onih koji su bili i onih koji su i dalje u vojnim redovima.


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © Ministarstvo odbrane Srbije/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

General američkog vazduhoplovstva Filip Bridlav govorio je o posledicama po Ukrajinu eventualnog rata sa Rusijom.  Prema njegovom mišljenju, ako Moskva iskoristi čitav spekt


Portparol Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je da su češke vlasti pokazale odsustvo nezavisne politike kako u međunarodnim poslovima, tako i u izgradnji odnosa sa Rus

Dvadeset čeških diplomata proglašeno je personama non grata i sada moraju da napuste Rusiju pre kraja 19. aprila, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova, dan nakon što su češki zvaničnici...


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je da će u Srbiju danas stići još 100.000 doza prve komponente ruske vakcine „Sputnjik V“ i 30.000 doza druge komponente.

Rusija izražava odlučan protest vlastima Češke zbog proterivanja 18 službenika ruske ambasade, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Rusije.


Poslednji antiruski koraci evropskih država mogu naterati Rusiju da izađe iz Parlamentarne skupštine Saveta Evrope, izjavio je šef Komiteta za međunarodne poslove Državne dume Leonid Slucki.


Ostale novosti iz rubrike »