BitLab hosting
Početna stranica > Novosti

Militanti izvršili napad na kontrolni punkt u Idlibu

Militanti izvršili napad na kontrolni punkt u Idlibu
25.02.2021. god.


Pripadnici terorističke grupe Nusra izvršili su minobacački napad i napad sa bespilotnim letelicama na nedavno otvoreni kontrolni punkt Serakab u Idlibu, saopštio je zamenik načelnika Ruskog centra za pomirenje zaraćenih strana u Siriji kontraadmiral Vjačeslav Sitnik.


„Militanti terorističke grupe Džebhat el Nusra su dana 24. februara izvršili napad iz minobacača na kontrolni punkt Serakab, a takođe su naneli udar iz bespilotne letelice domaće proizvodnje“, rekao je Sitnik na pres konferenciji.

Prema njegovim rečima, ruska komanda odlučila je da evakuiše osoblje administracije kontrolnog punkta.

On je dodao da Centar za pomirenje poziva komandu turskih snaga koje kontrolišu teritorije na severozapadu Sirije da osigura bezbednost civila koji žele da koriste kontrolne punktove.

Kontrolni punktovi Serakab, Miznaz i Abu Azejdin za izlaz stanovnika iz Idliba otvoreni su u Siriji u ponedeljak, podsetio je Sitnik.


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © RIA Novosti/Mihail Alaeddin/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

General američkog vazduhoplovstva Filip Bridlav govorio je o posledicama po Ukrajinu eventualnog rata sa Rusijom.  Prema njegovom mišljenju, ako Moskva iskoristi čitav spekt


Portparol Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je da su češke vlasti pokazale odsustvo nezavisne politike kako u međunarodnim poslovima, tako i u izgradnji odnosa sa Rus

Dvadeset čeških diplomata proglašeno je personama non grata i sada moraju da napuste Rusiju pre kraja 19. aprila, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova, dan nakon što su češki zvaničnici...


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je da će u Srbiju danas stići još 100.000 doza prve komponente ruske vakcine „Sputnjik V“ i 30.000 doza druge komponente.

Rusija izražava odlučan protest vlastima Češke zbog proterivanja 18 službenika ruske ambasade, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Rusije.


Poslednji antiruski koraci evropskih država mogu naterati Rusiju da izađe iz Parlamentarne skupštine Saveta Evrope, izjavio je šef Komiteta za međunarodne poslove Državne dume Leonid Slucki.


Ostale novosti iz rubrike »