BitLab hosting
Početna stranica > Novosti

RT: Moskva bi želela predsednika SAD-a spremnog da uloži „bar malo napora“ u popravljanje veza sa Rusijom

RT: Moskva bi želela predsednika SAD-a spremnog da uloži „bar malo napora“ u popravljanje veza sa Rusijom
14.11.2020. god.


Moskva je spremna da sarađuje sa bilo kojim američkim predsednikom, prema rečima portparola Kremlja Dmitrija Peskova. Ponovio je da se Rusija nikada nije mešala u unutrašnju politiku SAD-a, ali da neće dozvoliti da seno meša u njene stvari.

Govoreći u intervjuu za RT, Peskov se dotakao jedne od najvrućih tema danas - američkih predsedničkih izbora.


Iako su američki mediji proglasili pobedu demokratskog kandidata Co Bajdena, zvanični rezultat još nije stigao. Američki predsednik Donald Tramp, međutim, odbacio je svoj predviđeni poraz, tvrdeći da je delom glasanja manipulisano, te obećao da će pravno osporiti ishod.


Rusija, koja za razliku od mnogih drugih zemalja, nije požurila da čestita Bajdenu, prihvatiće bilo koji rezultat izbora, rekao je Peskov.


„Prvo ćemo poštovati izbor američkog naroda, kakav god on bio. Drugo, spremni smo da radimo sa bilo kojim budućim američkim predsednikom, koga god Amerikanci izaberu“, izjavio je Peskov. U isto vreme, Rusija bi volela da vidi predsednika koji je spreman da bar donekle popravi sve lošije odnose dve zemlje.

"Naravno, bili bismo mnogo srećniji sa predsednikom koji bi bio spreman uložiti bar malo napora u oživljavanje naših bilateralnih odnosa."

 


Peskov je još jednom odbacio navode o mešanju u izbore, koji su u Americi postojali tokom protekle četiri godine.


„Nikada se nismo mešali i nikada se nećemo mešati u američka unutrašnja pitanja. Ali to ide u oba smera: Nikada nećemo dozvoliti da se i Amerika meša u naše unutrašnje stvari “.


Moskva je, kako je dodao, jasno iznela svoj stav, a predsednik Vladimir Putin više puta je govorio o tom pitanju.

"To je naš nepromenljivi princip i to je ono što je naš predsednik više puta izražavao govoreći na međunarodnim forumima, u bilateralnim razgovorima itd. Čovek bi pomislio da je do sada prosečni Amerikanac mnogo puta čuo našu poziciju i da je trebalo da shvati to."

 


Narativ ‘Rašngejta’ postojao je u SAD-u tokom čitavog mandata Donalda Trampa. Uprkos oštrim optužbama protiv Moskve i sankcijama koje su usledile, nije izveden nijedan dokaz da je Rusija na bilo koji način uticala na ishod američkih predsedničkih izbora 2016. godine.

Izvor: Vostok / RT  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © RT/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Intervju ruskog ambasadora u Vašingtonu Anatolija Antonova za RIA Novosti.


Gujon za Politiku: Učvrstiti vezu matice sa Srbima ma gde živeli

Koridor je bitka bez koje ne bi bilo Republike Srpske. To se u Srbskoj zna i toga su svi svjesni. U Srbiji, kada sam rekla da snimam film o...


Ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo ne može, kako kaže, da prepozna maligni uticaj njene zemlje na Srbiju, o kome govori politički Zapad. Ona ističe da joj je teško...

Američki regioni još uvek nisu zasićeni rusofobijom Vašingtona i čine osnovu za saradnju na njihovom nivou, rekao je ruski ambasador u Sjedinjenim Državama Anatolij Antonov. "Zajednička


Francuski predsednik Emanuel Makron se založio za radikalnu reviziju globalnih socijalnih i ekonomskih sistema, tvrdeći da će promena demografije i druga pitanja zahtevati nove načine raspodele ograničenih resursa. U i...


Ostale novosti iz rubrike »