Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

Svečano zatvoren 4. Pozorišni Kustendorf

Svečano zatvoren 4. Pozorišni Kustendorf
27.10.2019. god.

Na Mećavniku je sinoć, nakon predstave „Moje dete“ Srojana Srdića, svečano zatvoren 4. Pozorišni Kustendorf.
 
Ove godine su se za nagradu „Zlatni list“ takmičile četiri studentske predstave – dve iz Srbije, jedna iz Poljske i jedna Rusije.
 
Žiri u sastavu Jovana Stojiljković, Veljko Mićunović i Jelena Mijović, donoseći odluku o najboljoj predstavi, najboljem glumcu i glumici i najboljoj režiji, odlučio je da nagrada „Zlatni list“ pripada:
 
„Cijena života“ Filmske akademije iz Lođa proglašena je najboljom predstavom, dok je Milji Mazarak pripala nagrada za režiju. Sergej Čurakov i Sofija Mijatović proglašeni su za najbolje glumce festivala.
 
 
foto: Kustendorf
 
– Kao što sam obećao juče, otvaram peti festival koji će se otvoriti iduće godine u isto vreme – rekao je Emir Kusturica.
 
Selektor Festivala, kao i prethodnih godina, je reditelj Milan Nešković, koji je ranije rekao da je selekcija bazirana na odnosu pojedinca i društva i problemima sveprisutnog nedostatka empatije.
„Sve predstave se bave osobama koje se nisu snašle u društvu pojedinaca i tragaju za sobom i svojim identitetom, kao uostalom i pozorište“, rekao je Nešković.
 
Ovogodišnji pozorišni festival održava se pod sloganom „Društvo spektakla“ i pokušao je da odgonetne mesto i ulogu pozorišne umetnosti u aktuelnom društvu u kojoj je spektakl u osnovi svega, te predstavlja ne samo osnovni element razonode, već i vladajući oblik života.

Organizator ove manifestacije je „Rasta internacional“, uz podršku kompanije NIS koja je i ove četvrte godine generalni sponzor Pozorišnog Kustendorfa.
 
Pružanje podrške projektima iz oblasti kulture, nauke i obrazovanja, sa posebnim akcentom na razvoj mladih talenata, jedan je od strateških ciljeva kompanije NIS, koji se realizuju pod sloganom „Budućnost na delu“.
 
Milan Ružić, Iskra


  • Izvor
  • Foto: Kustendorf/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Mnoge metro stanice u centru ruske prestonice liče na prave dvorce. A krasi ih rasveta nepojamne lepote, piše 


 U Galeriji Narodnog muzeja otvorena je izložba „Međuprostor”, četiri autorke Ana Piljić Mitrović, magistar slikarstva, Nevena Popović, doktor vajarstva, Milena Putnik, doktor višemedijske umetnosti i Mirjana Odić, magistar umetnosti...

I tako je završen festival fantastike „Zvezde nad Donbasom“, koji sam posetila drugi put. Želim odmah da se zahvalim Javnoj komori DNR-a, koja je organizovala konvenciju i pozvala me,...


  Forum „Tavrida 5.0“ okupio je prošlog leta nedaleko od Sudaka (Krim) preko 400 talentovanih ljudi pozorišne umetnosti iz celog sveta. Sa stranim kolegama svoje iskustvo podelili su najbolji ruski...


Ovo su najznačajniji nemi filmovi nastali u SSSR-u, od ekscentrične naučne fantastike do avangardne drame o revoluciji, piše 


Ostale novosti iz rubrike »