Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

Pet ruskih filmova za koje se očekuje da će obeležiti 2020. godinu

Pet ruskih filmova za koje se očekuje da će obeležiti 2020. godinu
05.01.2020. god.


Ove godine u ruskim bioskopima pojaviće se preko 100 novih naslova. Izabrali smo one koji imaju najviše šanse da se pojave na međunarodnim festivalima i dopadnu se distributerima, piše Russia beyond.

„Petrovi u gripu”, reditelj Kiril Serebrenikov

Poznati ruski filmski i pozorišni reditelj prihvatio se ovaj put ekranizacije bestselera Alekseja Saljnikova „Petrovi u gripu i oko njega”. Modernistička struktura romana Saljnikova podseća na dela Džejmsa Džojsa i Džona Apdajka. Radnja romana gradi se oko dejstva visoke temperature na porodicu Petrov iz Jekaterinburga, ali sve, naravno, ima višeslojni smisao.

Glavnu žensku ulogu igra čuvena glimica Čulpan Hamatova.


Niko (Nobody), reditelj Ilja Najšuler

 

Najšuler se proslavio 2015. godine, kada je njegov akcioni film „Hardkor” izazvao senzaciju na festivalu u Torontu i prikazivao se u bioskopima u 40 zemalja sveta. Ovaj film je reditelju otvorio mnoga vrata, pričalo se da je dobio ponude i iz Holivuda, ali nijednu nije prihvatio. Tek sada, četiri godine kasnije, Najšuler se odličio da snimi svoj drugi celovečernji film.

Nobody je akcioni triler na engleskom jeziku, koji govori o običnom, neupadljivom muškarcu koga iznenada počinje da juri mafija. Spasavajuću jednu ženu od uličnih gangstera glavni junak jednog od njih šalje u bolnicu. Ispostavlja se da je to brat moćnog narkobosa koji želi po svaku cenu da mu se osveti.Vaskrsli (Resurrected), reditelj Jegor Baranov

Reditelj Jegor Baranov

Pre nekoliko godina reditelj i producent Timur Bekmambetov je otkrio žanr screenlife-horora. To su filmovi strave i užasa čija se radnja dešava na ekranu smartfona. Prvo iskustvo na ovom polju Unfriended sakupilo je širom sveta 63 miliona dolara, a triler Searching iz 2018. zaradio je u 60 zemalja 75,5 miliona dolara. A sve to uz veoma male budžete. Ovog puta reditelj je Jegor Baranov.

Radnja filma Resurrected dešava se u nedalekoj budućnosti. Katolička crkva je smislila način kako da vaskrsava mrtve. Jedan među prvima koji se vraća sa onog sveta je sin sveštenika virtuelne crkve Stenlija, koji je poginuo u avionskoj nesreći. Stelniju je najpre drago, ali brzo shvata da se vaskrsli otimaju kontroli. Međutim, njegova upozorenja niko ne želi da čuje i glavni junak počinje sopstvenu istragu, otkrivajući globalnu zaveru.


Ambicija (Aspiration), reditelj Mihail Idov

Mihail Idov

Rusko-američki pisac i scenarista Mihail Idov, koji je prošle godine debitovao kao reditelj filma „Humorista”, 2020. godine će završiti rad na svom prvom filmu na engleskom jeziku. Aspiration je rusko-kanadska koprodukcija.

Idov kaže da je Aspiration kamerni psihološki triler. Radnja se vrti oko grupe uspešnih muškaraca čiji se odnosi kvare posle sumnjivog samoubistva jednog od njih. Film će u potpunosti biti snimljen u Irskoj.


„Kalašnjikov”, reditelj Konstantin Buslov

Producent Sergej Bodrov („Mongol”, „Sedmi sin”) i reditelj Konstatin Buslov rade na biografskom filmu o Mihailu Kalašnjikovu, kreatoru jednog od najpoznatijih sovjetskih brendova 20. veka: automatske puške AK-47.

Film govori o teškim iskušenjima sa kojima se suočio mladi samouki konstruktor oružja pre nego što je ostvario svoj san. Kalašnjikov je bio komandant tenka za vreme Drugog svetskog rata, teško je ranjen 1941. godine i posle toga nije mogao da se vrati u borbu. Dok je bio u bolnici, neprekidno je sebe kritikovao zbog toga što se „izležava u pozadini”, ali za to vreme je pravio i prve crteže oružja u svom bloku. Sa 29 godina napravio je oružje koje mu je donelo svetsku slavu.

Aleksandar Nečajev, Russia beyond  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © Filьm Pro / youtube.com / Russia beyond/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Ako želite da saznate kako izgleda ruska prestonica iz vizure tinejdžera, top-menadžera, imingranta, rejvera ili bivšeg zatvorenika, obavezno pogledajte ovih pet filmova, piše 


Festival će otvoriti gradonačelnik Slobodan Milenković, a voditelji će biti Dragan Stojanović i Rade Radivojević. U muzičkom delu programa nastupiće Ivana Tasić, Branimir Stošić Kace, Slobodan Jovanović i Dalibor...

  Vranje je jedan od retkih gradova u Srbiji koji ima specijalizovanu školu za mlade umetnike.   Likovna radionica, koja radi u okviru Narodnog univerziteta, počela je sa radom


Momčilo Bajagić - Bajaga i Miloš Biković objavili su spot za pesmu koja je zvaničan sanudtrek komedije „Hotel Beograd”, novi zajednički projekat srpske i ruske kinematrografije, piše Russia beyond Za...

Memorijalna izložba slika Gorana Stankovića, lane preminulog upravnika Galerije narodnog univerziteta u Vranju i poznatog Vranjskog slikara otvorena je u Galeriji narodnog univerziteta u Vranju.   I


U Zagrebu je predstavljena deveta po redu međunarodna zbirka ljubavne poezije pod nazivom "Tebi za Valentinovo".


Ostale novosti iz rubrike »