Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

„Zlatni vitez 2020“ pukovniku Slaviši Goluboviću za knjigu „Pad noćnog sokola“

„Zlatni vitez 2020“ pukovniku Slaviši Goluboviću za knjigu „Pad noćnog sokola“
10.10.2020. god.

Pukovnik u penziji Slaviša Golubović za knjigu „Pad noćnog sokola“ u prevodu na ruski jezik dobitnik je prestižnog međunarodnog priznanja „Zlatni vitez 2020“ – Zlatna diploma u kategoriji Istorija slovenskih naroda, na XI Međunarodnom književnom forumu „Zlatni vitez“ koji je ove godine održan u Moskvi, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.
 
Knjigu „Pad noćnog sokola“ objavio je Medija centar „Odbrana“ 2016. godine  i do sada je imala dva izdanja. Izdavač knjige na ruskom jeziku je izdavačka kuća „Vizantija“ iz Beograda, a urednik izdanja je istoričar Dejan Ristić.
 
Međunarodni književni forum „Zlatni vitez“ održava se u okviru Slovenskog foruma umetnosti „Zlatni vitez“ i okuplja književnike, naučnike i publiciste koji pišu na ruskom jeziku, a čija dela odgovaraju krilatici „Za moralne ideale, za uzdizanje ljudske duše“.
 
Organizacionom odboru XI Međunarodnog slovenskog književnog foruma „Zlatni vitez“ ove godine pristiglo je 188 književnih, naučnih i publicističkih dela iz Ruske Federacije, Kine, SAD, Italije, Republike Srbije, Argentine, Jermenije, Belorusije, Bugarske, Moldavije, Poljske i Ukrajine.
 
Organizatori Književnog foruma su Međunarodni forum „Zlatni vitez“, Savez pisaca Rusije, Savezna agencija za štampu i masovne komunikacije, kao i Izdavački savet Ruske pravoslavne crkve.
 
Nagrade laureatima biće uručene na svečanosti 15. oktobra u Moskvi. Zbog ograničenja putovanja zbog pandemije korona virusa nagrade će biti uručene samo autorima iz Ruske Federacije, dok će ostalima biti uručene u naknadnom terminu.
 
Rusko izdanje knjige „Pad noćnog sokola“ već je našlo svoje mesto u vojnim školama i akademijama, važnim institucijama prosvete, nauke i kulture Ruske Federacije, naučnim i intelektualnim krugovima, kao i među širokom čitalačkom publikom ruskog govornog područja.
 


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © Ministarstvo odbrane Srbije/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Među masom nadarene dece, ponekad najbolji od najboljih zasvetle poput zvezda. Oni postaju ponos ne samo svojih roditelja i nastavnika, već i grada, zemlje u kojoj su imali sreće...


Mlada džez vokalistkinja Sofija Knežević bila je izuzetno produktivna tokom pandemije.  Nakon objavljivanja albuma “Sofijazz”. koji je u poslednjih par meseci dobio veliki broj nominacija i nagrada, nije gubila vreme...


Vojnofilmski centar „Zastava film“, ustanova u sastavu Uprave za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane, 14. novembra obeležava 72 godine postojanja i rada. Istrajno i vredno beležeći filmom vojnički život...

Snimanje filma počinje u oktobru iduće godine, paralelno sa snimanjem prvog Nasinog blokbastera sa Tomom Kruzom u glavnoj ulozi.


Izložbom „Ratna slika Srbije u Drugom svetskom ratu, 1941-1945“ Galerija Doma Vojske Srbije učestvovaće na ovogodišnjoj manifestaciji „Muzeji za 10” koja se održava od 9. do 15. no


Ostale novosti iz rubrike »