BitLab hosting
Početna stranica > Novosti

„Roskosmos“ snima film na Međunarodnoj kosmičkoj stanici

„Roskosmos“ snima film na Međunarodnoj kosmičkoj stanici
14.11.2020. god.
Snimanje filma počinje u oktobru iduće godine, paralelno sa snimanjem prvog Nasinog blokbastera sa Tomom Kruzom u glavnoj ulozi.


Kasting za glavnu ulogu je počeo, a u odabiru mogu da učestvuju svi koji ispunjavaju veoma neobične uslove. „Roskosmos“ u saradnji sa federalnim Prvim kanalom i ruskom producentskom kućom Yellow, Black and Whit snima igrani film na Međunarodnoj svemirskoj stanici, piše Russia beyond.

Kasting za glavnu žensku ulogu već je počeo, prenosi RBK pozivajući se na službu za odnose sa javnošću „Roskosmosa“. Film ima radni naziv „Izazov“, a snimanje je planirano za oktobar iduće godine. Reditelj Klim Šipenko poznat je po ostvarenjima iz prošle godine „Tekst“ i „Sluga“ (ruski film sa Milošem Bikovićem i najvećom ostvarenom zaradom). Iako se na scenariju još uvek radi, pouzdano se zna da će glumci i ekipa snimati na Međunarodnoj svemirskoj stanici, na ruskom brodu sa posadom „Sojuz MS“.

 

Film nije naučna fantastika već vrlo realna varijanta onoga što bi moglo da se dogodi u bliskoj budućnosti. U središtu priče je čovek koji ni na koji način nije povezan sa istraživanjima u kosmosu, a koji se obreo u orbiti. To su jedini detalji koje bih mogao da otkrijemrekao je generalni direktor Prvog kanala Konstantin Ernst.

 

Prvi čovek „Roskosmosa“ Dmitrij Rogozin istakao je da će u proleće iduće godine Rusija Međunarodnoj svemirskoj stanici pripojiti novi medicinski modul, a snimanje bi moglo da se odvija upravo tamo. Glavnu ulogu u „Izazovu“ igraće ženska osoba koja bude odabrana na kastingu koji je već počeo.

 

„Tražimo glumicu koja će biti u stanju da odigra ulogu na Zemlji, ali i izdrži komplikovane pripreme, odleti u kosmos i tamo se u bestežinskom stanju suoči i izađe na kraj sa najtežim zadacima“, prokomentarisao je glavni producent kuće Yellow, Black and White Aleksej Trocjuk.

 

Pravo učešća na kastingu imaju ženske osobe od 25 do 45 godina sa ruskim državljanstvom i osnovnim znanjem engleskog. Glavna glumica ne sme da bude niža od 150, niti viša od 180 centimetara. Ona treba da bude teška između 50 i 75 kilograma, sa obimom grudi do 112 centimetara. Pored toga mora da ima glumačke sposobnosti, visoko obrazovanje, da bude dobrog zdravlja i fizičke kondicije. Radi učešća na audiciji treba da u kameru izgovori Tatjanin monolog iz Puškinovog romana u stihovima Jevgenije Onjegin“ i video snimak postavi na zvanični sajt za kasting.

 

Komisija će odabrati 30 finalistkinja čije će zdravstveno stanje, mentalne i fizičke sposobnosti biti proverene. Kandidatkinje će morati da istrče kilometar na krosu, okušaju se u plivanju, skokovima u vodu, trčanju napred nazad, savijanju napred dok stoje na klupi i prođu testove ravnoteže. Odabrane kandidatkinje biće upisane u Školu za kosmonaute i proći obuku za let u kosmos u trajanju od tri meseca. Na kraju će komisija odabrati dve najuspešnije kandidatkinje, jednu koja će igrati glavnu ulogu, i drugu dublerku, navodi se na sajtu namenjenom kastingu Prvog kanala.

 

„Izazov“ će se snimati u isto vreme dok filmska ekipa iz Amerike takođe bude radila na svom prvom blokbasteru u kosmosu. Njihova ekipa se očekuje da stigne na MSS u oktobru iduće godine na svemirskom brodu Crew Dragon, a reditelj će biti producent serijala o Džejsonu Bornu (Bornov identitet) Dag Lajman, dok glavnu ulogu igra Tom Kruz. Reditelj „Izazova“ Klim Šipenko već je izjavio da je spreman da da pomogne T0mu Kruzu na snimanju „Mislim da američku grupu neće činiti dvadeset petoro, već dvoje ljudi, kojima će itekako biti potrebna naša podrška, kako neposredno fizička, pomoć u snimanju, tako i moralna i psihološka. Ne sumnjam da će takva podrška biti potrebna Tomu Kruzu i mi ćemo mu je pružiti, rekao je Šipenko.

Russia beyond

   • Izvor
  • Tanjug
  • foto: Pervый kanal / Russia beyond/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Svako je detinjstvo imao na svoj način: neko u bioskopima, neko u cirkusu ili zabavnim parkovima, a neko je leti praktično živeo na obližnjem jezeru, imitirajući sirene. Na primer,...


Ovi vojni horovi i orkestri će vas raspevati, razmrdati i zagrejati za novogodišnje praznike


Iako je pandemija novog virusa korona prilično pogodila rusku filmsku industriju, ona ipak nije uspela da je zaustavi. Naime, u idućoj godini sa velikom pažnjom i nestrpljenjem iščekuje se...

Gradonačelnik Banja Luke, najavio je ćirilizaciju Banja Luke. Na internetu je ta najava izavala mnoštvo reakcija.


Novi gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković saopštio je danas da je doneo odluku da svi zvanični digitalni kanali komunikacije Grada na društvenim mrežama objave pišu ćirilicom, što, kako je naveo,...


Ostale novosti iz rubrike »