BitLab hosting
Početna stranica > Novosti

RT: Saudijski vojni orkestar pozdravio Putina himnom Rusije... ili bar pokušao

RT: Saudijski vojni orkestar pozdravio Putina himnom Rusije... ili bar pokušao
15.10.2019. god.


Predsednik Vladimir Putin dočekan je u Saudijskoj Arabiji malo prerađenom verzijom ruske državne himne, ili bolje reći "remiksom". Performans je bio daleko od blistavog, ali u poređenju s nekim najgorim neuspelim izvođenjima himni, 
još uvek je samo osrednji.Neočekivano izvođenje himne zemlje dočekalo je predsednika Rusije u saudijskoj kraljevskoj palati, dok se u ponedeljak sreo s kraljem Salmanom. Čitav vojni orkestar, praćen odredom počasne straže, nastupio je za dvojicu lidera odmah unutar palate, a njihovo izvođenje ruske himne pokazalo se u najmanju ruku loše - blago rečeno.


Da budemo fer, himna je bila u najmanju ruku prepoznatljiva - barem u početku. Čini se da je saudijski kraljevski orkestar naučio nešto od krajnje sramotne verzije američke državne himne koju je izveo 2017. godine kako bi pozdravio američkog predsednika Donalda Trampa.To izvođenje američke himne prilično je isto sa katastrofalnim izdanjima državnih himni, a koje je egipatski vojni orkestar više puta izveo. Davne 2015. godine "uništili" su rusku himnu, „začinivši“ Putinovu posetu.A 2016. godine su rastrgali Marseljezu, podvrgavajući tadašnjeg predsednika Francuske Fransoa Olanda rundi mučnog slušanja.


Izvor: Vostok / RT

   • Izvor
  • / vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Na Bajkalu je postavljen jedinstveni rekord. Moskovljanka Jekaterina Nekrasova zaronila je u deo nezamrznute vode i isplivala 85 metara ispod leda, prenosi televizija „Zvezda“.


Postoji pretpostavka da se ruski rulet pojavio u carskoj armiji kao relativno bezazlen trik koji je lako mogao da impresionira prisutne.

Želite li da se osećate kao sovjetski pilot i virtuelno se nađete za komandama čuvenih aviona i helikoptera iz zbirki muzeja Ratnog vazduhoplovstva Rusije? Na pravom ste mestu.


Drveće pokriveno snegom, snežni nameti preko dva metra visine i –50 Celzijusovih. Skupili smo sve najlepše fotografije snežne Rusije krajem 2020. godine.

Dragulji predrevolucionarne moskovske arhitekture bili su lepši nego što današnje arhitekte mogu da zamisle, prenosi Russia


Ostavlja bez daha, monumentalni glavni hram ruske vojske snimljen noću


Ostale novosti iz rubrike »