Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

RT: Da li smo ga uništili? Tim „Kalašnjikova“ podvrgao stari mitraljez ekstremnom testu

RT: Da li smo ga uništili? Tim „Kalašnjikova“ podvrgao stari mitraljez ekstremnom testu
08.03.2020. god.


Tim stručnjaka za oružje proizvođača oružja "Kalašnjikov koncern" stavio je mitraljez iz vremena Drugog svetskog rata na teške muke, čime je antičko oružje doveo do uništenja.

Poznati proizvođač oružja zasigurno je razvio ukus za pravljenje vrućeg internet sadržaja, objavivši svoj novi video u popularnom serijalu "Uništitelji oružja".


Ovog puta, tim stručnjaka nabavio je mitraljez RPD iz vremena Drugog svetskog rata kalibra 7,62 × 39 mm, a dizajnirao ga je 1944. godine Vasilij Degtjarov. U Rusiji je mitraljez već odavno povučen, ali ovi mitraljezi iz sovjetske ere i njegove strane kopije i dalje su u aktivnoj upotrebi širom sveta.Tim je za test pripremio jedanaest redenika od po 100 metaka, a mitraljez je uspeo da prožvaka većinu njih, doživevši probleme posle ispaljivanja više od 750 metaka. Mitraljez se nakon toga jako zagrijao, a njegov rukohvat se počeo pušiti, a sa njega topiti lak.


© YouTube / Kalašnikov

Mitraljez je uspeo da ispali osam punih redenika pre nego što se zaglavio. Rezultat je, u stvari, vrlo pristojan, budući da su napravljeni da izdrže ispaljivanje 300 metaka bez prestanka pre nego što je potrebno da se ohlade.


© YouTube / Kalašnikov

Poslednja metak se zaglavio u cevi i očigledno pretrpeo jak termički uticaj, opet podsetivši gledaoce zašto nikada ne bi trebalo da usmeravju oružje u bilo kojem nesigurnom smeru, a da pre toga ne provere cev.

Prema rečima strušnjaka, rastopljeni lak je najvjerovatnije ušao u komoru i zaglavio mitraljez, dok je gasna cev bila napunjena ostacima baruta. Međutim, ostalo je nejasno da li je mitraljez dobro napravljen ili će nakon ponovnog čišćenja moći ponovo da puca.

Izvor: Vostok / RT  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © YouTube / Kalašnikov/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Ljubitelji konjičkog sporta imaće priliku da uživaju u programu ovogodišnjeg „Kupa Vojske Srbije – Karađorđevo“, koji se održava u nedelju, 27. septembra u ergeli Karađorđevo. Na programu ove, već...


U ratu su ljudi provodili po nekoliko dana na terenu, u danonoćnim borbama i uvek na oprezu. To se ticalo i tenkista, koji su u određenim trenucima i po...

U šumi se nalazi nekoliko kotlova u kojima se kuvaju žrtvene guske. Nedaleko od krvi žrtvenih životinja i mešavine žitarica prave se „šnicle“. Niko ne prilazi jelima dok se...


Nije savremena „medovuha“, nije kvas, i svakako nije votka, nego odavno zaboravljeni drevni napitak od meda koji je fascinirao strance i po svemu sudeći ulivao veliku snagu ruskim vitezovima,...

Tehnika heklanja nakita žicom je teža od običnog heklanja koncem, ali je tokom godina naša sagovornica otkrila sve tajne.


Moskva-Siti je živopisni klaster nebodera koji krije neke neverovatne tajne. Svetski rekord u hodanju po žici


Ostale novosti iz rubrike »