Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

RT: SAD prešle 100.000 zaraženih, te postale svetski epicentar - Univerzitet Džons Hopkins

RT: SAD prešle 100.000 zaraženih, te postale svetski epicentar - Univerzitet Džons Hopkins
28.03.2020. god.


Sjedinjene Američke Države postale su zemlja sa najviše zaraženih koronavirusom, odnosno sa više od 100.000 koronavirusnih infekcija, povećavajući razliku u odnosu na druge pogođene države, postajući tako svetski epicentar za smrtonosnu bolest.

Poslednjim ažuriranjem podataka o Covid-19 na Univerzitetu "Džon Hopkins", u SAD je zabeleženo 100.717 slučajeva virusa, prestigavši Italiju za 
14.000 slučajeva, zemlju koja je najteže pogođena. Obe su pretekle Kinu, odakle je počela epidemija, a gde nove infekcije jenjavaju.

Vest o tome da su SAD stigle do nove prekretnice u pandemiji koronavirusa dolazi nakon što se američki predsednik Donald Tramp pozvao na Zakon o proizvodnji u odbrani, da bi primorao proizvođače automobila da proizvode respiratore za pacijente Covid-19 koji imaju teške komplikacije od bolesti.

U pokušaju da oživi američku ekonomiju, teško osakaćenu blokadama zbog koronavirusa, Tramp je takođe potpisao zakon za stimulaciju i pomoć u iznosu od 2,2 biliona dolara.

SAD, zajedno s nekoliko drugih teško pogođenih zemalja, uključujući Francusku i Italiju, obratile su se vojsci za pomoć kako bi se suzbilo širenje epidemije. Takođe, Tramp je potpisao izvršnu naredbu kojom se poziva do milion rezervista.

Izvor: Vostok / RT  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © REUTERS / Stefan Jeremiah / RT/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Na prodavnicama aplikacija postoji na hiljade onih sa efektima koje možete dodati na slike ili selfije. Ipak, ima i aplikacija sa malo ozbiljnijom namenom.    Aplikacija YouCam Makeup koristi veštačku inteligenciju...


Avionima crnogorskog avio-prevoznika Montenegro erlajsna biće uskraćena dozvola za sletanje na beogradski aerodrom „Nikola Tesla”, potvrđeno je večeras Tanjugu u Direktoratu civilnog vazduhoplovstva.

Odbrana generala Ratka Mladića zadovoljna je odgađanjem statusne konferencije pred sudskim Mehanizmom u Hagu, ali ističe da je prvi put medicinska služba tog suda priznala da se generalu, koji...


Apelaciono veće Haškog mehanizma odgodilo je statusnu konferenciju u slučaju koji se vodi protiv generala Ratka Mladića do trenutka kada on bude u stanju da dođe u sudnicu sa...

Ministarstvo zdravlja Vlade Republike Srbije saopštilo je da u našoj zemlji u poslednja 24 časa nije bilo preminulih od posledica zaraze koronavirusom, a potvrđeno je 34 novozaraženih.Ostale novosti iz rubrike »