booking.com
Početna stranica > Novosti

OŠ "Miroslav Antić", proslavila godišnjicu

OŠ
14.03.2014. god.
Niš-- OŠ "Miroslav Antić", danas je svečanom akademijom proslavila trideset godina postojanja. Pored učenika koji su napravili jako lep program, govorili su i direktorka škole Sonja Stanković, bivši učenik ove škole, inače student na Kembridžu i Jovan Milić, dobitnik nagrade "11.januar".

 Nekada mala škola, danas jedna od najpopularnijih škola u Nišu, danas je proslavila tridesetogodišnjicu. Osnovna škola „Miroslav Antić" u Nišu osnovana je 29. juna 1983. godine odlukom SO Niš.

Školska zgrada sagrađena je sredstvima samodoprinosa i škola je počela sa radom septembra 1983. godine. Od 1. septembra 2004. godine škola je promenila naziv na osnovu saglasnosti Republičkog Ministarstva  prosvete i sporta u „Miroslav Antić". Dan škole je 14. mart, datum rođenja Miroslava Antića.

Škola se nalazi na teritoriji opštine Pantelej i Mesne kancelarije „Moša Pijade", a reon škole obuhvata sledeće ulice: desna strana Knjaževačke od ulice Glamočke i leva strana Knjaževačke ulice od broja 179 do 195, sa ulicama Baje Sekulića, Nikoletine Bursaća, Donjovrežinskom i Matejevački put, kao i naselja Durlan i Čalije.

Svečanoj akademiji, održanoj u pozorištu lutaka u Nišu, između nastavnika, učitelja, prijatelja škole prisustvovao je i predsednik GO Pantelej Srđan Savić. Zvanični program je zatvorio bivši učenik ove škole Jovan Milić, dobitnik najvišeg priznanja grada Niša.


" Drago mi je što sam bio učenik ove škole. Ovde sam stekao jako puno korisnih iskustva. Bilo je i lepih i manje lepih trenutaka, ali se trudim da manje lepe zaboravim. Prosto mi je drago što sam deo ove proslave, jer je i moj rad zazidan u ovoj školi"- izjavio je kratko Jovan, inače sadašnji učenik MTŠ "15.maj".

Direktorka škole Sonja Stanković, je izjavila kako ova škola ne mora da trči za velikim marketingom, budući da je učenika jako puno. Profesori, nastavnici i gosti su dalji deo proslave nastavili u jednom poznatom restoranu u Nišu.

Iz Niša: M.N.

 
Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Portparol Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova komentarisala je izjavu američkog ambasadora Džona Hantsmana o nosačima aviona i posavetovala mu da uči istoriju. „Htela bih da podsetim gospodina ambasadora da se...


Fokus na strateškim projektima – investirano više od osam milijardi dinara


Ministar odbrane Republike Srbije, Aleksandar Vulin, sastao se u okviru Osme bezbednosne konferencije u Moskvi, sa ministrom nacionalne odbrane NR Kine, generalom Vei Fengheom. Ovo je treći uzajamni susret...

Ukrajinski parlament usvojio je zakon o jeziku, čime se ukrajinski smatra jedinim državnim jezikom na celokupnoj teritoriji zemlje.


Zapadne zemlje cinično „krckaju“ Venecuelu na isti način kao što su to radile sa Libijom i Sirijom, provocirajući humanitarnu katastrofu u blizini sopstvenih teritorija, izjavio je šef Spoljne ruske...


Ostale novosti iz rubrike »