booking.com
Početna stranica > Novosti

OŠ "Miroslav Antić", proslavila godišnjicu

OŠ
14.03.2014. god.
Niš-- OŠ "Miroslav Antić", danas je svečanom akademijom proslavila trideset godina postojanja. Pored učenika koji su napravili jako lep program, govorili su i direktorka škole Sonja Stanković, bivši učenik ove škole, inače student na Kembridžu i Jovan Milić, dobitnik nagrade "11.januar".

 Nekada mala škola, danas jedna od najpopularnijih škola u Nišu, danas je proslavila tridesetogodišnjicu. Osnovna škola „Miroslav Antić" u Nišu osnovana je 29. juna 1983. godine odlukom SO Niš.

Školska zgrada sagrađena je sredstvima samodoprinosa i škola je počela sa radom septembra 1983. godine. Od 1. septembra 2004. godine škola je promenila naziv na osnovu saglasnosti Republičkog Ministarstva  prosvete i sporta u „Miroslav Antić". Dan škole je 14. mart, datum rođenja Miroslava Antića.

Škola se nalazi na teritoriji opštine Pantelej i Mesne kancelarije „Moša Pijade", a reon škole obuhvata sledeće ulice: desna strana Knjaževačke od ulice Glamočke i leva strana Knjaževačke ulice od broja 179 do 195, sa ulicama Baje Sekulića, Nikoletine Bursaća, Donjovrežinskom i Matejevački put, kao i naselja Durlan i Čalije.

Svečanoj akademiji, održanoj u pozorištu lutaka u Nišu, između nastavnika, učitelja, prijatelja škole prisustvovao je i predsednik GO Pantelej Srđan Savić. Zvanični program je zatvorio bivši učenik ove škole Jovan Milić, dobitnik najvišeg priznanja grada Niša.


" Drago mi je što sam bio učenik ove škole. Ovde sam stekao jako puno korisnih iskustva. Bilo je i lepih i manje lepih trenutaka, ali se trudim da manje lepe zaboravim. Prosto mi je drago što sam deo ove proslave, jer je i moj rad zazidan u ovoj školi"- izjavio je kratko Jovan, inače sadašnji učenik MTŠ "15.maj".

Direktorka škole Sonja Stanković, je izjavila kako ova škola ne mora da trči za velikim marketingom, budući da je učenika jako puno. Profesori, nastavnici i gosti su dalji deo proslave nastavili u jednom poznatom restoranu u Nišu.

Iz Niša: M.N.

 
Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Rusija neće raspoređivati svoje rakete niti kršiti Sporazum o raketama srednjeg i kratkog dometa, ni u Evropi ni u Aziji, sve dok to ne urade Sjedinjene Američke Države, saopštio...


Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov je učestvovao u radu Sveruskog omladinskog obrazovnog foruma „Teritorija smisla“, koji je održan u Solnečnogorsku. Odgovarajući na

  Britanska kompanija je odbila da isporučuje ugljenična vlakna za astrofizičku kosmičku opservatoriju „Spektar M“ (projekat Milimetron), 


Kina i Severna Koreja će pojačati vojnu saradnju i zajednički raditi na obezbeđivanju sigurnosti u Azijsko-pacifičkom regionu, izjavio je visoki kineski komandant. I Peking i Pjongjang vide američke aktivnosti...

Ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji u poseti Rusiji boravi na poziv svog kolege, sastao se sa ministrom odbrane Ruske Federacije generalom armije Sergejom Šojguom.


      Da niko nije bezbedan od hakera, pokazuje i primer Londonske policije. Naime, hakerska grupa "ConectZ" ukrala je više od 1 miliona biometrijskih podataka građana od ko


Ostale novosti iz rubrike »