eposao.info - vrh - ekonomija
Početna stranica > Novosti

Putin: Rusija očekuje rekordne prinose žita ikada zabeležene

Putin: Rusija očekuje rekordne prinose žita ikada zabeležene
08.10.2017. god.


Predsednik Rusije čestitao je poljoprivrednicima i radnicima u prerađivačkoj industriji profesionalni praznik, naglašavajući da se ove godine očekuju rekordni prinosi žita od 130 milona tona, što je nabolji rezultat ikada zabeležen na domaćim poljima.

Poljoprivreda i agroindustrijski kompleks uopšte danas spadaju u oblasti sa najdinamičnijim razvojem u našoj privredi. Ove godine očekujemo rekorne prinose žita od 130 miliona tona, što je najbolji rezultat ikada zabeležen. Pritom treba reći da takvi pokazatelji nisu ostvareni u najpovoljnijim vremenskim uslovima, navodi se u tekstu predsednikovog obraćanja objavljenog na sajtu Kremlja.

Putin je zahvalio ljudima koji rade u poljoprivredi na „teškom, napornom, ali veoma važnom poslu“. On je naglasio da Rusija potvrđuje status vodeće zemlje u svetu po proizvodnji i izvozu žita. Ruski predsednik istakao je i pozitivnu dinamiku u proizvodnji svinjetine i piletine, kao i prinosima šećerne repe, voća i drugih kultura.

Po njegovim rečima mere usmerene na stimulisanje ove oblasti pokazale su se kao vrlo efikasne, a razvijaju se ne samo krupna preduzeća nego i manja individualna seoska gazdinstva.

Treba ići napred, povećavati ekološki čistu proizvodnju, jačati pozicije na domaćem i stranom tržištu i pravilno koristiti prirodne prednosti naše poljoprivredne proizvodnje, rekao je Putin.

Dodao je da je prioritet vlasti povećanje kvaliteta života na selu.

Ministar poljoprivrede Aleksandar Tkačev nedavno je najavio da će Rusija ovogodišnjim rodom oboriti sovjetske rekorde po prinosima pšenice, prenosi portal Vzglяd.

Russia beyond  • Izvor
  • foto: © RIA Novosti / Alekseй Malьgavko/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Budžetski deficit u fiskalnoj 2018. godini porastao je za 17 procenata i dostigao 779 milijardi dolara, navedeno je u zajedničkom izveštaju američkog sekretara za trezor Stivena Mnučina i šefa...


Tokom radne posete Srbiji Prvi zamenik generalnog direktora „Ruske železnice“ o.a.d. Aleksandr Mišarin bio je 12. oktobra u inspekciji gradilišta „RŽD Internešnl“ (ćerka-kompanija „Ruske železnice“ o.

London ne planira da obnovi rad međuvladinog Rusko-britanskog komiteta za trgovinu i investicije, saopštila je pres-služba britanske ambasade u Rusiji.


Severna i Južna Koreja postigle su sporazum da počnu ponovno uspostavljanje železničkih i putnih mreža između dve zemlje. Dogovor je postignut nakon iskrene diskusije o akcionim pla


Američki senatori Ron Džonson iz Republikanske partije i demokrata Kris Marfi predložili su nacrt zakona kojim se predviđa da Vašington izdvoji milijardu dolara za finansiranje evropskih energetskih projekata kako...


Ostale novosti iz rubrike »