booking.com
Početna stranica > Novosti

Prijem za roditelje i novčane naknade za 68 beba

Prijem za roditelje i novčane naknade za 68 beba
31.07.2017. god.

Djeca samohranih roditelja dobila su po 500 KM, a za blizance je izdvojenoje dodatno  po 300 KM za nabavku dječijih kolica.

 Šef Odsjeka za društvene djelatnosti i boračko-invalidsku zašitu u opštini Mrkonjić Grad Tijana Rađević Drljača navela je da je za ove namjene izdvojeno 100.000 KM i da se radi o duplo većem iznosu za ovo izdvajanje nego prethodne godine.

 "Cilj je da se poboljša demografska situacija naše opštine i nadamo se da će u narednom periodu biti puniji i vrtići i škole", istakla je Drljača i dodala da je ove godine broj beba povećan za tri u odnosu i na isti period lani.

 Ona je navela da je opština u aprilu usvojila Strategiju populacione politike za period 2017-2021. godina i da će na brojne načine raditi na unapređenju pronatalitetne politike.

 Majka tri djevojčice Milica Đurić dobila je hiljadu maraka za treću rođenu bebu Veru.

"U ovim teškim vremenima svaka pomoć nam je dobrodošla. Zaista imam velike troškove, odgovornost i brigu, zahvaljujem u ime svih roditelja", rekla je Đurićeva.   • Izvor
  • vijesti.RS
  • / www.Mrkonjic-Grad.RS


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Ekvatorijalna Gvineja kao predsedavajuća Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija stavila je Kosovo na dnevni red sednice koja bi trebalo da se održi 7. februara, izjavio je danas šef srpske diplomatije...


Srbska pravoslavna crkva i vernici danas slave Svetog Jovana Krstitelja, praznik posvećen svetitelju i proroku koji je krstio Isusa Hrista na reci Jordan.

Na mnogim rekama, jezerima, izvorištima kao i na Jadranskom moru, širom Srbije, Republike Srpske tradicionalno se plivalo za Časni krst. Plivalo se 33 metra, koji simbolizuju broj godina života...


Kada je najpovoljnije kupiti kartu i šta u vagonu možete dobiti besplatno? 1. Kako da izaberete savremeniji vagon? 


  Intervju srbskog glumca i ambasadora srpske kulture u Rusiji Miloša Bikovića za Russia beyond o filmskom festivalu Ku


Ostale novosti iz rubrike »