Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

Makron: Epoha dominacije zemalja Zapada se bliži kraju

Makron: Epoha dominacije zemalja Zapada se bliži kraju
27.08.2019. god.


 Epoha dominacije zemalja Zapada se bliži kraju zbog globalnih geopolitičkih promena, izjavio je predsednik Francuske Emanuel Makron tokom obraćanja ambasadorima zemlje.

Obraćanje Makrona je emitovala Jelisejska palata na svom tvier nalogu.


„Vidimo kraj zapadne hegemonije u svetu. Okolnosti se menjaju“, istakao je francuski lider.

Prema njegovim rečima, danas se na svetskoj sceni učvršćuju „nove države“.

„Kina se probila u prve redove, a Rusija postiže veliki uspeh u svojoj strategiji“, istakao je Makron.

Francuski predsednik je takođe ukazao na važnost detaljnog preispitivanja odnosa sa Moskvom, jer je, kako je rekao, bez njenog učešća nemoguće izgraditi novu bezbednosnu arhitekturu u Evropi.

„Evropski kontinent nikada neće biti stabilan, mi nikada nećemo biti bezbedni ako ne uspostavimo mirnije odnose i ne razjasnimo odnose sa Rusijom“, ocenio je Makron.

On je takođe dodao da bi Pariz i Moskva trebalo zajedno da čine nešto korisno za svet, jer će Evropa u suprotnom ostati pozornica strateške borbe između SAD i Rusije.

Guranje Moskve od evropskih sila velika je greška, rekao je francuski lider, jer u tom slučaju, prema njegovim rečima, postoji rizik da Rusija stupi u savez sa Kinom, a to uopšte nije u interesima Evrope, zaključio je Makron.


  • Izvor
  • foto: © RIA Novosti / Mihail Klimentьev/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Prijavu za nominovanje ruskog predsednika Vladimira Putina za nagradu za mir primio je Nobelov komitet u Oslu 10. septembra, nakon čega je američka strana nominovala američkog predsednika Donalda Trampa,...


Ruska misija pri Organizaciji za zabranu hemijskog oružja (OZHO) zatražila je od Nemačke da pruži sve podatke u vezi sa navodnim trovanjem Alekseja Navaljnog i da ih objavi. Nakon što...

Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović obišli su pripadnike Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane koji u rejonu Vojnog kompleksa „Pasuljanske livade“ re


Inauguracija Aleksandra Lukašenka ne znači da je priznat za zakonitog predsednika Belorusije, saopštio je ministar spoljnih poslova Ukrajine Dmitrij Kuleba.

Teroristi pripremaju provokaciju uz korišćenje otrovnih supstanci kako bi se sirijska Vlada optužila za upotrebu hemijskog oružja protiv civila, saopštio je zamenik rukovodioca ruskog Centra za mirenje zaraćenih strana...


SAD ne smatraju Aleksandra Lukašenka zakonito izabranim predsednikom Beloorusije, saopštio je predstavnik Stejt departmenta za RIA Novosti.


Ostale novosti iz rubrike »