Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

Rogozin: Rusija spremna da deli kosmičku tehnologiju s Turskom

Rogozin: Rusija spremna da deli kosmičku tehnologiju s Turskom
28.08.2019. god.


Rusija je spremna da deli kosmičku tehnologiju sa Turskom i razmatraju se različite opcije za saradnju, rekao je šef „Roskosmosa“ Dmitrij Rogozin.


„Odnosi sa Turskom su izuzetno važni u sferi kosmosa. Logično je da u svemiru treba da se razvijaju takvi odnosi. Danas smo sa turskim kolegama razgovarali o raznim opcijama za saradnju“, istakao je Rogozin na avio-salonu „MAKS 2019“.

Pored toga, on je predložio turskom predsedniku Redžepu Tajipu Erdoganu, koji je na sajam „MAKS 2019“ doputovao zajedno sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, da na Međunarodnu svemirsku stanicu pošalju turskog astronauta, u čast 100. godišnjice formiranja Turske Republike, koja će biti proslavljena 2023. godine.

„Za vas imamo zajednički predlog, da organizujemo let turskog astronauta u orbitu za jubilej. Centar za pripremu astronauta spreman je za taj posao“, kazao je Rogozin.

Turski lider je u ime cele nacije zahvalio na obavljenom poslu.

„Mi ćemo se pridružiti vašem svetom radu, da tako kažemo. Još jednom želim da vam zahvalim u ime cele nacije. Hvala vam mnogo na obavljenom poslu“, rekao je Erdogan.


  • Izvor
  • foto: © RIA Novosti / Vladimir Trefilov/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Modernizovani tenk T-72MS „Beli orao“ predstavlja eksportnu verziju osnovnog borbenog tenka T-72B3. Njega odlikuje izuzetno kvalitetan sistem za upravljanje vatrom koji uključuje i panoramski nišan komandira tenka PK PAN...


Pitanja integracije Rusije i Belorusije biće prihvaćena samo na recipročnoj osnovi, rekao je predsednik Vladimir Putin. „Bez ikakve sumnje, to bi trebalo učiniti, ako se nešto bude čin

Rusija će učiniti sve da obezbedi poštovanje svih neophodnih ekoloških standarda tokom rada na Arktiku, rekao je predsednik Vladimir Putin. "Rad u arktičkom regionu mora biti apsolutno


Rusija ne namerava da potpiše ili ratifikuje Sporazum o zabrani nuklearnog oružja, izjavila je portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

Zemlje NATO-a su ishitreno odbacile predlog ruskog predsednika Vladimira Putina o raketama srednjeg i kratkog dometa. Situaciju u raketnoj sferi Moskva karakteriše kao krizu za koju je u potpunosti...


Ambasador Rusije u Vašingtonu Anatolij Antonov upozorio je na raketnu trku u naoružanju u Evropi.


Ostale novosti iz rubrike »