booking.com
Početna stranica > Novosti

Rogozin: Rusija spremna da deli kosmičku tehnologiju s Turskom

Rogozin: Rusija spremna da deli kosmičku tehnologiju s Turskom
28.08.2019. god.


Rusija je spremna da deli kosmičku tehnologiju sa Turskom i razmatraju se različite opcije za saradnju, rekao je šef „Roskosmosa“ Dmitrij Rogozin.


„Odnosi sa Turskom su izuzetno važni u sferi kosmosa. Logično je da u svemiru treba da se razvijaju takvi odnosi. Danas smo sa turskim kolegama razgovarali o raznim opcijama za saradnju“, istakao je Rogozin na avio-salonu „MAKS 2019“.

Pored toga, on je predložio turskom predsedniku Redžepu Tajipu Erdoganu, koji je na sajam „MAKS 2019“ doputovao zajedno sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, da na Međunarodnu svemirsku stanicu pošalju turskog astronauta, u čast 100. godišnjice formiranja Turske Republike, koja će biti proslavljena 2023. godine.

„Za vas imamo zajednički predlog, da organizujemo let turskog astronauta u orbitu za jubilej. Centar za pripremu astronauta spreman je za taj posao“, kazao je Rogozin.

Turski lider je u ime cele nacije zahvalio na obavljenom poslu.

„Mi ćemo se pridružiti vašem svetom radu, da tako kažemo. Još jednom želim da vam zahvalim u ime cele nacije. Hvala vam mnogo na obavljenom poslu“, rekao je Erdogan.


  • Izvor
  • foto: © RIA Novosti / Vladimir Trefilov/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

  Nedavno pokrenuta istraga Kongresa SAD o monopolskom ponašaju velikih kompanija iz Silicijumske doline, otkrila je i neke vrlo zanimljive podatke, koji nisu bili poznati široj javnosti, pa čak ni...


Američko vazduhoplovstvo je konačno iz upotrebe izbacilo - flopi diskove, popularne diskete. I to ne bilo koje, već one od 5.25 inča.   Naime, sistem ranig upozorenja na nuklearne napade (SACCS),...

Tokom posete premijera Dmitrija Medvedeva Beogradu, Rusija i Srbija potpisale su niz dokumenata kojima se obezbeđuje saradnja dveju zemalja na različitim poljima. Šef ruske vlade u subotu je stigao u...


Rusija je spremna da pomogne Srbiji u očuvanju njenog teritorijalnog integriteta i suvereniteta i želi stabilnost na Balkanu, rekao je premijer Dmitrij Medvedev. „Srbija je, nažalost, doživela posledice akcija koj...Ostale novosti iz rubrike »