booking.com
Početna stranica > Novosti

Mobilne aplikacije su pune virusa

Mobilne aplikacije su pune virusa
29.08.2019. god.
Najpopularnija aplikacija za kreiranje PDF fajlova na Android uređajima CamSacnner sadrži viruse! I to ne bilo kakve viruse - istraživači su saznali da se prilikom instalacije CamSacnnera instalira i malver poznat kao Necron.
 Ovaj malver onda može da u pozadini skida druge viruse, malvere i trojance. Autori aplikacije kažu da je ovaj virus bio maskiran kao paket za reklame.
 
Inače, ovo nije prvi put da reklame na mobilnim uređajima sadrže viruse. U istraživanju 2018 godine utvrđeno je da čak i oficijelne aplikacije mobilnih provajdera u Francuskoj, Belgiji i Holandiji sadrže neku vrstu virusa, tako da potpuno novi telefoni do korisnika stižu - već zaraženi.
 
Ivan Trajković
Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Predsednici Rusije i Belorusije, Vladimir Putin i Aleksandar Lukašenko će do 8. decembra usvojiti program integracije dve države, rekao je ambasador Belorusije u Rusiji Vladimir Semaško.


Rusija nastavlja da smanjuje svoja ulaganja u američke državne obveznice. Trenutno Moskva drži još preostalih 8,5 milijardi dolara, pokazuju podaci američkog Ministarstva finansija.

  Nakon drakonske kazne od skoro milijardu eura za Gugl, Evropska komisija je sada zbog istog propusta kaznila i Epl.    Kazna od 14 milijardi eura je samo prva u nizu, a...


      Onlajn striming video sadržaja ubrzano preuzima primat u odnosu na televiziju i bioskope širom sveta. Neprikosnoveni vladar na ovom tržištu je kompanija Netfliks (Netflix

Napad bespilotnim letelicama na ključna saudijska naftna postrojenja mogao bi da podstakne već ionako velike tenzije na Bliskom Istoku, povećavajući cene nafte usled sve većeg straha od nestašice, smatraju...


Isplata dividende iz dobiti za 2018. godinu


Ostale novosti iz rubrike »