Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

Međunarodna konferencija „Besmrtni puk“ 25. septembra u Beogradu

Međunarodna konferencija „Besmrtni puk“ 25. septembra u Beogradu
01.09.2019. god.


Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević je sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Bocan-Harčenkom razgovarao o organizaciji predstojeće međunarodne konferencije „Besmrtni puk“, koja će se održati 25. septembra u Beogradu, po prvi put van granica Rusije.


Međunarodna konferencija „Besmrtni puk“, koja se u glavnom gradu organizuje na inicijativu Ministarstva i Izvršnog odbora „Besmrtnog puka“ iz Rusije, okupiće sve koordinatore „Besmrtnog puka“ iz celog sveta i veliki broj visokih zvanica iz Ruske Federacije, saopštilo je resorno Ministarstvo.

Đorđević je istakao da će ova konferencija još jednom potvrditi snažne i prijateljske odnose koji postoje između naše dve zemlje, a koji su danas na najvišem mogućem nivou.

Kako kaže, posebno mu je drago što je od ove godine manifestacija „Besmrtni puk“, zahvaljujući inicijativi Ministarstva, postala događaj od državne važnosti.

Bocan-Harčenko je zahvalio ministru Đorđeviću na dosadašnjem velikom zalaganju za unapređenje bilateralnih odnosa Srbije i Rusije i istakao da je obeležavanje međunarodne konferencije „Besmrtni puk“ jako dobra zamisao i da je treba organizovati na najbolji mogući način.

Kako je rekao, Srbija u tome može da računa na podršku ambasade, ali i na njega lično. Posebno je, kako kaže, počastvovan što će se ova međunarodna konferencija prvi put organizovati upravo u Beogradu.

Rukovodilac Izvršnog odbora „Besmrtnog puka“ Artem Hutorskoj i međunarodni koordinator Sergej Gluščenko zahvalili su ministru Đorđeviću i predložili da se u okviru konferencije organizuje i izložba koja će biti uvod u konferenciju, a koja će biti dostupna svim građanima Srbije.

Sastanku su prisustvovali i otpravnik poslova ambasade Ruske Federacije Denis Kuznedelev, prvi sekretar Aleksej Žukov i predsednik Ruskog geografskog društva u Srbiji Dušan Bajatović.


  • Izvor
  • foto: © Aleksandr Molяnov / Vkontakte/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

  Savez dve od tri najmoćnije vojske na planeti duboko bi promenio svetski poredak. Vladimir Putin smatra da je u budućnosti moguće da bi se Rusija i Kina mogle ujediniti,...


Ministarstvo spoljnih poslova u Pekingu pozvalo je London da preispita svoju politiku koja nudi vize za stanovnike Hong Konga sa britanskim prekomorskim statusom i utire put britanskom ka državljanstvu. ...


I jermenska i azerbejdžanska strana saopštavaju da je tokom noći došlo do kršenja primirja i da su granatirana pogranična mesta usled čega su stradali, između ostalog i civili, a...

Predsednik Rusije Vladimir Putin shvata da što se više bliže američki predsednički izbori to je rusofobna retorika jača, kaže portparol Kremlja Dmitrij Peskov.


Američke vojne vežbe u Evropi sa razvojem primene nuklearnog oružja destabilizuju situaciju u svetu, a posebno u pozadini krize nastale u oblasti kontrole naoružanja, izjavila je portparol Ministarstva spoljnih...


Ostale novosti iz rubrike »