Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

Marković: Ne zaboravljamo podršku preminulog senatora Džona Mekejna koji je bio uz nas kada nam je bilo najpotrebnije

06.09.2019. god.

Crnogorski premijer Duško Marković i delegacija Kongresa Sjedinjenih Američkih Država, koju je predvodio predsjednik senatskog Odbora za pravosuđe Lindzi Grejem, saglasili su se da je crnogorsko-američko partnerstvo važno za dalji demokratski i ekonomski razvoj Crne Gore, te da ono predstavlja podršku stabilnosti i evropskoj perspektivi regiona, saopšteno je iz crnogorske vlade.

„Naše partnerstvo dodatno smo učvrstili savezništvom u NATO za šta je ključna bila podrška Kongresa SAD. Ne zaboravljamo ni podršku nedavno preminulog senatora Džona Mekejna koji je bio uz nas kada nam je bilo najpotrebnije“, rekao je Marković.

Navodi se da je Marković informisao delegaciju Kongresa SAD o svim aspektima demokratskog i ekonomskog razvoja koji Crna Gora, kako se navodi, beleži u kontinuitetu, a naročito posljednjih godina.

Prema navodima Službe za odnose sa javnošću, Marković se zahvalio na stalnoj podršci Vašingtona i razumevanju prioriteta Crne Gore, rekavši da "bez te podrške Crna Gora ne bi bila tamo gde je danas, te da naša država posebno ceni saradnju i pomoć na jačanju vladavine prava i crnogorskih institucija".

„Bez jakih i nezavisnih institucija ne može biti prosperiteta," ocijenio je predsjednik Vlade.

Tokom sastanka Markovića sa kongremenima "ocenjeno je da Crna Gora kao politički i ekonomski stabilno društvo potpuno spremna za dodatno prisustvo američkih investicija, naročito u oblastima turizma, energetike, infrastrukture i poljoprivrede".


  • Izvor
  • foto: mod.gov.me/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Sa kosmodromom Pleseck lansirana je raketa-nosač "Sojuz 2.1b", navodi se u saopštenju Odelenja za informacije i masovne komunikacije Ministarstva odbrane. Lansiranje je izvedeno u 04:14 po moskovskom vremen


Lideri zemalja Organizacije dogovora za kolektivnu bezbednost (ODKB) usvojili su zajedničku deklaraciju nakon sednice Saveta kolektivne bezbednosti. Generalni sekretar organizacije Stanislav Zas je rekao da ODKB namerava da razvija...

Crnogorski parlament nastaviće danas raspravu o ekspozeu mandatara Zdravka Krivokapića i predlogu nove Vlade Crne Gore. Najavljeno je da će rasprava početi u 11 sati a planirano je da...


Lider nepriznatog Pridnjestrovlja Vadim Krasnoseljski izjavio je da Kišinjev ponovo pokušava da pokrene veštački problem „povlačenja trupa“ iz regiona.


Predsednik Vladimir Putin naložio je početak vakcinacije velikih razmera protiv koronavirusa u Rusiji do kraja sledeće nedelje. Medicinari i nastavnici će prvi dobiti vakcine, a vakcinacija će biti dobrovoljna. ...


Ostale novosti iz rubrike »