BitLab hosting
Početna stranica > Novosti

Puškov: Krim je zatvoreno pitanje i Donbas će biti izgubljen

Puškov: Krim je zatvoreno pitanje i Donbas će biti izgubljen
18.11.2019. god.


Senator Aleksej Puškov prokomentarisao je izjavu bivšeg poljskog ministra spoljnih poslova i poslanika Evropskog parlamenta Vitolda Vašikovskog o koracima koje bi Kijev navodno trebalo da preduzme za „povratak“ Krima.

Ranije je Vašikovski rekao da bi Ukrajina kako bi povratila kontrolu nad Donbasom i „vratila“ Krim, morala značajno da poboljša stanje u ekonomiji i da se pridržava „evropskog“ kursa.

"Saveti Kijevu od strane bivšeg poljskog ministra spoljnih poslova - da se brzim potezom vrati Donbas i Krim ekonomskim čudom u Ukrajini su besmisleni. Krim je zatvoreno pitanje", saopštio je Puškov.

Istovremeno, napomenuo je da će za ekonomski proboj, ako je to načelno moguće, Kijevu biti potrebno mnogo godina.

"Za to vreme, Donbas će biti izgubljen", zaključio je senator.  • Izvor
  • foto: © RIA Novosti / Nina Zotina Pereйti/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

  Član Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa, epidemiolog Branislav Tiodorović ocenio je danas, na konferenciji za novinare tog tela, da je vakcinacija u našoj zemlji krenula dobro, dodavši da...


Brod za polaganje cevi "Akademik Čerski", koji bi mogao biti angažovan u izgradnju gasovoda "Severni tok 2", stigao je danas u nemačku luku Vismar, pokazuju podaci globalnog sistema za...

Četrnaesti Međunarodni filmski i muzički festival Kustendorf počeo je večeras na web adresi kustendorf.online i trajaće do 25. januara 2021. godine.


Jakov Osadčij,predstavnik Narodne milicije Luganske Narodne Republike, optužio je ukrajinske snage bezbednosti da su rasporedile oklopna vozila u naseljima Zolote-1 i Sčastje pod kontrolom Kijeva u blizini kontakt linije...

Predsednik Vladimir Putin razgovarao je o pitanjima strateške stabilnosti sa stalnim članovima Saveta bezbednosti Rusije, kao i o unutrašnjim ruskim problemima, rekao je Dmitrij Peskov, sekretar za štampu šefa...Ostale novosti iz rubrike »