Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

RT: U Španiji za dan 462 smrtna slučaja sa preko 4.500 novozaraženih

RT: U Španiji za dan 462 smrtna slučaja sa preko 4.500 novozaraženih
23.03.2020. god.


Ministarstvo zdravlja Španije je saopštilo da je 462 osobe preminulo tokom noći, čime je ukupni broj smrtnih slučajeva u zemlji od pandemije koronavirusa porastao na 2.182.

Španija je bila među prvim evropskim državama koje su pokrenule mere ograničenja, dok je stopa obolelih u porastu. Ukupni broj slučajeva koronavirusa u zemlji porastao je sa 28.572 na 33.089 u ponedeljak, uprkos najboljim naporima vlasti da nametnu strogu "društvenu distancu".Španski premijer Pedro Sančez je upozorio u subotu da "najgore tek dolazi", dok se prebukirani zdravstveni sistem zemlje bori da obuzda virus.

"U ratu smo", rekao je Sančez na pres konferenciji u nedelju, nakon poziva na evropski, koordinisani program javnih investicija sličan Maršalovom planu koji je usledio posle Drugog svetskog rata.


Španska vlada očekuje da će se vanredno stanje i mere ogranilenja produžiti bar do 11. aprila, dok se zemlja, posle Italije, suočava sa najgorom epidemijom koronavirusa.


U međuvremenu, zamenik španskog premijera Karmen Kalvo je hospitalizovana zbog respiratorne infekcije i trenutno čeka rezultate ispitivanja na koronavirus.

Kalvo je juče primljena u bolnicu, a nakon lekarskog pregleda, odlučeno je mora ostati da bi se lečila zbog "respiratorne infekcije", navodi se u saopštenju.

Izvor: Vostok / RT

   • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © Comunidad de Madrid / Handout / RT/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Iran je upozorio na posledice prema bilo kojoj stranoj sili koja bi mogla biti umešana u nedavni incident na mestu obogaćivanja uranijuma Natanzu. Eksplozija u nuklearnom postrojenjeu je usledila...


Državni savet Turske (viši administrativni sud) poništio je odluku iz 1934. godine o pretvaranju Aja Sofije u Istanbulu u muzej, prenela je televizija Si-En-En Turk. "Državni savet poništilo je odluku...Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je danas pripadnike 63. padobranske brigade na vojnom aerodromu „Narednik-pilot Mihajlo Petrović“ u Nišu, gde mu je u znak zahvalnosti za sve što je...


Ostale novosti iz rubrike »