Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

Arena, Pionir i Hala sportova će biti privremene bolnice

Arena, Pionir i Hala sportova će biti privremene bolnice
31.03.2020. god.


Gradski štab za vanredne situacije u Beogradu doneo je odluku da se Beogradska arena, Hala „Aleksandar Nikolić“ i Hala „Ranko Žeravica“ pripreme za privremene bolnice gde će biti smeštani pacijenti oboleli od virusa korona sa lakšim simptomima.


U Areni se trenutno pakuju paketi pomoći za penzionere, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić, dodajući da će do petka taj prostor biti ispražnjen i da će početi pripreme za novu privremenu bolnicu.

„To će zavisiti od brzine kojom će se puniti Sajam“, rekao je Vesić.
Procena je, dodaje on, da će u Areni biti oko 1.500 mesta, dok su druge dve hale nešto manje i imaće manji broj kreveta.

„Naše je da pripremimo te objekte, a onda će ih vojska pripremiti za pacijenate. Ispraznićemo objekte, dezinfikovaćemo ih i predati za eventualno korišćenje“, naveo je Vesić.

Tanjug


  • Izvor
  • Tanjug
  • Beogradski sajam, foto: © Ministarstvo odbrane Srbije/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Značajnije učešće Rusije u izgradnji strateške infrastrukture u Češkoj može potkopati nezavisnost te zemlje, rekao je američki državni sekretar Majk Pompeo, koji je doputovao u zvaničnu posetu Pragu.


Svaka bezbedna i efikasna vakcina postaće opšta dobrobit, izjavili su tehnički eksperti Svetske zdravstvene organizacije (SZO).

Senator Aleksej Puškov nazvao je borbu Nemačke i SAD oko izgradnje gasovoda „Severni tok 2“ situacijom bez presedana, jer te zemlje nikada pre nisu ulazile u tako oštar sukob,...


Američke sankcije protiv gasovoda „Severni tok 2“ krše međunarodno pravo, izjavila je predstavnik evropskog komesara za energetiku Kadri Simson. „Eksteritorijalna primena sankcija krši međunarodno pravo&

Američki državni sekretar Majk Pompeo zapretio je Rusiji da će platiti ogromnu cenu ako se potvrde izveštaji da je platila talibanima za ubistvo američkih vojnika u Avganistanu.


Ministarstvo odbrane Izraela potvrdilo je nedavno testiranje sistema protivraketne odbrane "Arouv", koji je delom proizveo "Boing" i razvijeno u saradnji sa Američkom organizacijom za protivraketnu odbranu (MDO).


Ostale novosti iz rubrike »