Domeni i hosting
Početna stranica > Novosti

Putin: Ako želite da sačuvate život i zdravlje, ostanite kod kuće

Putin: Ako želite da sačuvate život i zdravlje, ostanite kod kuće
31.03.2020. god.


Predsednik Vladimir Putin se obratio predstavnicima regiona zemlje i istakao da je glavni zadatak Rusije u borbi protiv virusa korona, maksimalno lokalizovanje izvora širenja virusa.

Predsednik je konstatovao da je Rusija prošle nedelje uspela da spreči da dođe do dramatičnog porasta broja zaraženih.

Za mere koje su od na snazi u Moskvi i Moskovskoj oblasti, odnosno režim samoizolacije, rekao je da su opravdane i neophodne.


Moskovljane je pozvao da se prema tim merama odnose sa maksimalnom ozbiljnošću. Takođe je pozvao starije sugrađane da ostanu u svojim domovima.

„Ako želite da sačuvate život i zdravlje, ostanite kod kuće“, poručio je predsednik Putin.

On je dodao da u borbi protiv ovog virusa treba koristiti iskustvo drugih zemalja i naložio otvaranje dodatnog broja centara za dijagnostifikovanje virusa korona u regionima. Političke predstavnike okruga je pozvao da detaljno prate ekonomsku situaciju, kao i da se redovno prati isporuka pomoći starijima od 65 godina.

 Putin je apelovao da građani budu objektivno informisani o virusu korona i dodao da je odgovor na provokacije i zlonamerne informacije upravo informisanje ljudi o merama koje se preduzimaju i pouzdani rad.


  • Izvor
  • Tanjug
  • foto: © RIA Novosti / Alekseй Družinin/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE


U oblasti sirijskog naselja Eriha, teroristi su aktivirali improvizovanu bombu na trasi konvoja rusko-turske patrole, saopštio je Centar za pomirenje zaraćenih strana u Siriji. Tri ruska voj

Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je federalni zakon kojim se ratifikuje sporazum sa Srbijom prema kome će Rusija dobiti nekoliko slika ruskog umetnika Nikolaja Reriha s kraja 19. i...


Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov razgovarao je telefonom sa američkim državnim sekretarom Majkom Pompeom. U prvom planu bio je tok priprema za samit „nuklearne petorke“.

Stalni predstavnik Rusije pri EU Vladimir Čižov razgovarao je sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom. Do njihovog sastanka dolazi neposredno posle video-konferencije o Kosovu...


Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov pozvao je Baku i Jerevan na momentalni prekid vatre i da pokažu suzdržanost imajući u vidu preuzete obaveze, saopšteno je iz ruskog Ministarstva...


Ostale novosti iz rubrike »